Raksystems fjärde företagsförvärv 2019: Tubular Oy specialiserat på VVS-projektering.

Raksystems fjärde företagsförvärv 2019: Tubular Oy specialiserat på VVS-projektering

Finlands största företag inom konditionsbesiktning och inomhusluft har stärkt sin VVS-projekteringskompetens genom förvärvet av Tubular Oy den 6 september 2019. Tubular är känt i Helsingforsregionen för projektering och konsultation inom VVS-teknik vid husbyggen. Företaget stärker Raksystems projekterings- och byggherreresurser på 80 personer med fyra experter.

Efter det fjärde företagsförvärvet 2019 överstiger koncernen Raksystems pro forma omsättning 37 miljoner euro 2019 och personalstyrkan är 350 personer. Koncernens mål är att omsättningen ska överstiga 100 miljoner euro 2023. Tubular fortsätter som Raksystems dotterbolag efter förvärvet.

”Företagsförvärvet stärker Raksystems Insinööritoimisto Oy:s satsningar de senaste åren på att expandera och bli en mer känd och attraktiv branschaktör som tillhandahåller service för stora fastigheter under hela deras livscykel. Förvärvet av Tubular är en naturlig fortsättning på förvärven av Insinööritoimisto R J Heiskanen Oy 2017 och av HSSR i somras. Tubular, liksom Raksystems, har en hela 30 år lång historia, erfarna experter och en välskött och bred kundkrets. Särskilt detta gör att företaget på ett bra sätt stöder Raksystems ambitioner att expandera inom projekteringstjänster”, säger Marko Malmivaara, vd för Raksystems Insinööritoimisto Oy.

Tubular Oy fortsätter sin verksamhet som en del av Raksystems. Samarbetet med de nuvarande kunderna kommer att fortsätta som tidigare. Raksystems vd Marko Malmivaara blir företagets vd.

”Det har varit intressant för oss att från sidan få följa hur Raksystems projekteringsorganisation expanderar och nu är vi naturligtvis glada över att som ett mycket efterlängtat tillskott få bidra med vår VVS-projekteringskompetens till stöd för hela koncernens kunder. Samtidigt garanterar vi att våra kunder får en fortsatt hög servicenivå, genom att vi som en stor aktör kan erbjuda ett brett utbud av tjänster”, säger Kimmo Linturi, vd för Tubular Oy.

Further information:

Marko Malmivaara, Verkställande direktör, +358 400 464 934 marko.malmivaara@raksystems.fi
Kimmo Linturi, +358 40 700 0363 kimmo.linturi@tubular.fi

Dela

Dela: Facebook Dela: LinkedIn Dela: Twitter Dela: WhatsApp