Raksystems köper Aquademica

Raksystems Group förstärker sin starka tillväxt på svenska marknaden genom förvärv av Aquademica, ett företag specialiserat på läckagelokalisering

Raksystems Group, en koncern med fokus inställt på att bli Europas ledande företag inom hållbara fastighetstjänster, har den 13 juli 2022 ytterligare förstärkt sitt tjänsteutbud genom att förvärva Aquademicas hela aktiekapital. Aquademica har över 30 anställda experter och en beräknad omsättning på cirka 4 miljoner Euro för 2022.

Aquademica grundades 2005 och specialiserar sig på läcksökning, fuktutredning, luktutredning, inomhusmiljö och termografi. Årligen anlitas företagets experter i omkring 1500 projekt, varav en betydande andel är på uppdrag av kunder som Skanska, NCC och Vattenfall. Med kontor på åtta orter runt om i Sverige levererar Aquademica tjänster till privatkunder, fastighetsbolag, försäkringsbolag och andra företag inom fastighetssektorn.

”Aquademicas läcksökning- och fuktutredningstjänster är ett idealt komplement som ytterligare förstärker vår hållbarhetsdivision där Raksystems Dry-IT och Monomeet är verksamma sedan tidigare förvärv. Med Aquademicas expertis kan vi nu etablera en starkare position på marknaden till våra kunder inom svenska bygg- och fastighetsbolag och samtidigt utveckla vårt utbud av hållbarhetstjänster till privatkunder,” säger Raksystems Group CEO Marko Malmivaara.

”Genom denna fusion får vi en ypperlig möjlighet att stärka vårt erbjudande med hjälp av ett bolag som fokuserar på hållbar fastighetsutveckling. Med Raksystems, som är ett etablerat och snabbväxande bolag med gott renommé, kommer vi kunna erbjuda våra kunder betydligt fler varierande tjänster samtidigt som det skapar nya spännande karriärmöjligheter för våra anställda”, förklarar Aquademica ABs grundare Björn Harling och Jan Andtback.

Raksystems Group är en av Nordens ledande företag inom hållbar fastighetsutveckling som levererar tjänster inom grönt byggande och förvaltande, utredningar, projektledning, besiktningar och miljöcertifieringar till en bred kundbas i Finland och Sverige. Med detta förvärv ökar Raksystems Group sin beräknade omsättning till 90 miljoner Euro med totalt 730 experter verksamma i Finland och Sverige

Mer information

Raksystems Group CEO Marko Malmivaara, +358 40 046 4934, marko.malmivaara@raksystems.fi
Aquademica AB VD Björn Harling, +46 732 00 02 99, bjorn.harling@aquademica.se

Dela

Dela: Facebook Dela: LinkedIn Dela: Twitter Dela: WhatsApp