Raksystems och MB Funds siktar på den internationella marknaden tillsammans!

Raksystems och MB Funds siktar på den internationella marknaden tillsammans

Investmentbolaget MB Funds Ltd. med över 30 års erfarenhet på marknaden blir huvudägare i det finländska fastighetskonsultbolaget Raksystems Insinööritoimisto Oy. Raksystems ledning fortsätter som betydande ägare. Bolagets grundare Marko Malmivaara är alltjämt den största privata ägaren och fortsätter som vd för bolaget.

Raksystems är Finlands ledande bolag specialiserat på konditionsbesiktningar och experttjänster för fastigheter. Raksystems har fördubblat sin omsättning under de senaste fyra åren från 10 miljoner euro till cirka 20 miljoner euro. Målsättningarna blir allt högre framöver.

Raksystems och MB Funds gemensamma vision

Raksystems strävar ständigt efter att hitta lösningar för att ge sina kunder ännu bättre och mer mångsidig service. Genom utökade resurser kan bolaget i snabbare takt lansera nya innovativa tjänster på marknaden. För de nuvarande ägarna var en utökning av ägarunderlaget ett naturligt nästa steg i bolagets utveckling. De nya ägarna delar ledningens vision om den framtida utvecklingsriktningen.

”Raksystems är det ledande multiprofessionella konditionsbesiktningsbolaget i Finland och har gjort banbrytande utvecklingsarbete genom att lansera innovativa tjänster för kunder inom fastighetsbranschen. Vi är imponerade över kompetensen i organisationen, ledningens förmåga att utveckla och bredda verksamheten och över utvecklingskraften i bolagets verksamhetskultur. Vi delar ledningens vision om hur verksamheten ska utvecklas, breddas och internationaliseras och är övertygade om att bolagets ledning är ytterst motiverad att ta Raksystems till nästa steg i utvecklingen”, säger Kimmo Vanne, partner på MB Funds.

Med hjälp av de utökade resurserna har Raksystems ledning som mål att flerdubbla bolagets omsättning de närmaste åren. För att möjliggöra tillväxt kommer nya tjänster att lanseras och möjligheter till företagsförvärv att övervägas.

”Raksystems Insinööritoimisto fortsätter som drivmotor och företagsledningen förblir densamma. För merparten av de anställda innebär förändringen inget annat än att vi får många nya kollegor och att vårt utbud av tjänster utökas ytterligare så att det stöder vår nuvarande verksamhet. I fortsättningen kan vi ge både nya och gamla kunder ännu bättre service”, säger Marko Malmivaara, vd för Raksystems Insinööritoimisto Oy.

Raksystems är känt som ett finländskt familjeföretag, men nu är målet att även ta steget ut på den internationella marknaden. Tack vare det utökade fotfästet i Finland har företagets anseende som en arbetsgivare som lockar de främsta experterna och en tillförlitlig samarbetspartner stärkts i kundernas ögon. Planen är att Raksystems ska bli det ledande konditionsbesiktnings- och expertföretaget i Norden genom den finansiella insats som MB Funds möjliggör.

Further information:

Partner Kimmo Vanne, MB Funds Ltd, +358 40 552 8398
Verkställande direktör Marko Malmivaara, Raksystems Insinööritoimisto Oy, +358 40 046 4934

Våra e-postadresser är uppbyggda enligt principen fornamn.efternamn@raksystems.fi

Dela

Dela: Facebook Dela: LinkedIn Dela: Twitter Dela: WhatsApp