Raksystems projektledningstjänst passar såväl bostads-, affärs- som kontorsbyggande, utan att glömma nybyggen och saneringsobjekt.

Raksystems stärker sin affärsverksamhet genom att förvärva AEC Rakennus Oy Projektinjohto

Finlands ledande byggnadsbesiktningsföretag Raksystems Insinööritoimisto Oy fortsätter att stärka sin tillväxt genom att förvärva hela aktiestocken i AEC Rakennus Oy Projektinjohto, ett företag specialiserat på projektledning och byggherreverksamhet i Finland och utomlands.

Genom förvärvet byter AEC Rakennus Oy Projektinjohto namn till Raksystems AEC Projektinjohto Oy. AEC:s tidigare huvudägare Esa Rissanen fortsätter som vd för bolaget.

”AEC har expanderat i snabb takt och omsättningen förväntas öka med närmare 40 procent 2016. Det känns bra att få samarbeta med Raksystems och att verksamheten och tillväxten fortsätter med stöd av ett tillförlitligt expertföretag i bygg- och fastighetsbranschen”, säger Esa Rissanen, vd för Raksystems AEC Projektinjohto Oy.

Raksystems AEC Projektinjohto Oy tillhandahåller projektledningstjänster inom såväl nybyggnation som renovering av bostäder, affärslokaler och verksamhetslokaler. Företaget har en kundorienterad projektledningsmodell som underlättar ändrings- och tilläggsarbeten vid byggen och utarbetandet av planer, eftersom byggarbetena utförs i form av delade entreprenader. Det innebär att varje del konkurrensutsätts och varje projekt görs till gängse marknadspris.

Raksystems stärker sin kompetens särskilt inom byggprojekt genom företagsförvärvet. Nu får kunderna helhetsbetonad service på ett ekonomiskt sätt under hela livscykeln inom såväl renoveringar som nybyggen.

”Detta är en utmärkt start på 2016, säger Marko Malmivaara, vd för Raksystems. – Raksystems stärker sin byggherreverksamhet och tar ett stort steg framåt inom projektledning och byggande. Under 2015 ökade vår personal med hela 15 procent och för att hålla jämna steg med företagets tillväxt krävs det att personalstyrkan utökas ytterligare. Vi behöver ständigt kompetent branschfolk”, säger Malmivaara.

Ytterligare information:

Marko Malmivaara
Verkställande direktör, DI
Tlf. +358 400 464 934
marko.malmivaara@raksystems.fi

Dela

Dela: Facebook Dela: LinkedIn Dela: Twitter Dela: WhatsApp