Raksystems utökar sin planeringskompetens genom att förvärva Insinööritoimisto R J Heiskanen Oy.

Raksystems utökar sin planeringskompetens genom att förvärva Insinööritoimisto R J Heiskanen Oy

Ingenjörsbyrån Raksystems Insinööritoimisto Oy är ett av de största expertföretagen i fastighetsbranschen i Finland. Nu stärker företaget sin kompetens inom planering genom att förvärva ingenjörsbyrån Insinööritoimisto R J Heiskanen Oy. Företaget grundades 1969 och är för närvarande en av de mest kända och ansedda byråerna inom byggnadsplanering i Finland.

Företagsförvärvet stöder Raksystems Insinööritoimisto Oy:s strategi och utökar kundkretsen och planeringstjänsterna särskilt i Nyland och södra Finland. Insinööritoimisto R J Heiskanen Oy bidrar med gedigen och värdefull erfarenhet av bland annat planering av affärs- och servicefastigheter.

”Företagsförvärvet stärker Raksystems Insinööritoimisto Oy:s satsningar de senaste åren på att expandera och bli en mer känd och attraktiv branschaktör som tillhandahåller service för stora fastigheter under hela deras livscykel. Denna affär är en naturlig fortsättning på förvärvet av AEC Projektinjohto Oy för två år sedan. Företaget har årtionden av yrkeserfarenhet bakom sig, en bred kundkrets och är välkänt, och särskilt detta utgör ett utmärkt komplement till Raksystems ambitioner att utöka sina planeringtjänster”, säger Marko Malmivaara, vd för Raksystems Insinööritoimisto Oy.

Insinööritoimisto R J Heiskanen Oy fortsätter sin verksamhet som en del av Raksystems. Samarbetet med de nuvarande kunderna kommer att fortsätta som tidigare. Marko Malmivaara är vd för företaget.

”Det är naturligtvis alltid vemodigt att sälja ett företag, men strategiskt är detta rätt beslut. Jag är glad över att vår köpare och nya samarbetspartner är den riksomfattande aktören Raksystems. Bolagets goda anseende som en tillförlitlig byggnadsbesiktare och den kraftiga ökningen i efterfrågan även på planeringstjänster ger utmärkta möjligheter att vidareutveckla verksamheten ytterligare”, säger Kari Toitturi, vd för Insinööritoimisto R J Heiskanen Oy.

Ytterligare information:

Raksystems Insinööritoimisto Oy
Marko Malmivaara
Verkställande direktör
Tlf. +358 400 464 934
marko.malmivaara@raksystems.fi

Kari Toitturi
Verkställande direktör
Insinööritoimisto R J Heiskanen Oy
Tlf. +358 40 588 6875
kari.toitturi@raksystems.fi

Dela

Dela: Facebook Dela: LinkedIn Dela: Twitter Dela: WhatsApp