Köpcentrum Kauppakeskus Kaari renoveras restaurangvärld. Raksystems Heiskanen genomförde byggnadskonstruktionen för förnyelsen.

Förnyelsen av restaurangvärlden i köpcentret Kaaren Kulma gav ljus och liv till köpcentret – byggnadskonstruktion för Kaaren Kulma

År 2013 färdigställdes i Gamlas i Helsingfors Finlands nionde största köpcenter som heter Kauppakeskus Kaari. Lokalerna i köpcentret förnyades 2017 och 2019 stod restaurangen i tur. Raksystems Heiskanen genomförde byggnadskonstruktionen för förnyelsen.

Den nya och ljusa restaurangvärlden som benämns Kaaren Kulma gav elva nya restauranger och caféer i köpcentret. Alla restauranger och caféer finns i köpcentrets första våning vid en välvd vägg.

Byggnadskonstruktionens genomförande

Saneringen av restaurangvärlden påbörjades år 2018 och invigningen firades den 17 september 2019. Lokalerna som sanerades fanns i två våningar och omfattade 2000 kvadratmeter.

Tidtabellen för saneringen var tajt. Saneringen genomfördes medan köpcentret var öppet. Raksystems deltog i saneringen under cirka ett halvår med två byggnadskonstruktörer från december 2018 till augusti 2019.

Man ville ha en öppnare restaurangvärld, så man rev mellanväggar och loft. För bättre funktionalitet byggdes även nya utgångar, en lekplats och toaletter. Restaurangerna placerades vid en välvd vägg, där varje restaurang har en egen disk. Det mest krävande för byggnadskonstruktören var restaurangerna som behövde många genomföringar för avlopp, ventilation och annan restaurangteknik.

”Köken krävde allt mera av byggnadskonstruktören, eftersom de har mera genomföringar än vanligt. Planeringen av genomföringar för ett kök är en utmaning. Det här objektet hade elva kök. Planeringsarbetet var en utmaning, men jag skulle säga att slutresultatet är fulländat. Det är roligt att se att omfattande ändringsarbete inte gått till spillo utan kunderna har hittat restaurangvärlden.”

Kari Toitturi, byggnadskonstruktör

Också köpcentrets direktör är nöjd med Raksystems arbete.

”Ni har gjort ett bra jobb.”

Katja Harakka, direktör för köpcentret

Information om objektet

Storlek: 2000 m²
Genomfördes: 2018-2019
Kund: Kannelmäen Kauppakeskus Oy

Dela

Dela: Facebook Dela: LinkedIn Dela: Twitter Dela: WhatsApp