Ilmanvaihdon kuntotutkimus, Raksystems
Ilmanvaihdon kuntotutkimus

Kuntotutkimus ilmanvaihtojärjestelmän kunnon selvittämiseksi

Ilmanvaihdon kuntotutkimuksen avulla määritetään paras mahdollinen ajankohta taloyhtiön ilmanvaihtojärjestelmien korjaamiselle ja minimoidaan korjaus- sekä uusimiskustannukset.

Pyydä tarjous tai ota yhteyttä!

Täytä tarjouspyyntölomake ja palaamme sinulle tarjouksen kanssa mahdollisimman pian.

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.

Taloyhtiön ilmanvaihdon kuntotutkimus

Ilmanvaihdon kuntotutkimuksen tavoitteena on selvittää ilmanvaihtojärjestelemän yleiskunto, toimivuus, uusimistarpeet sekä määrittää muut toimenpiteet seuraavan kymmenen vuoden ajalle.

  • Kuntotutkimus suoritetaan SuLVI:n ilmanvaihdon kuntotutkimushankkeeseen perustuvaa mallia soveltaen.
  • Aistinvarainen tutkimus.
  • Palvelu soveltuu taloyhtiöille.
  • Selkeä raportointi.
Ilmanvaihdon kuntotutkimus, Raksystems

Ilmanvaihdon kuntotutkimuksen avulla saavutetaan toimiva ilmanvaihto

Toimiva ilmanvaihto takaa oikean sisäilman lämpötilan sekä hyvän sisäilman laadun.

Ilmanvaihdon kuntotutkimuksella määritellään ilmanvaihtojärjestelmien tekninen kunto ja toimivuus. Myös mahdolliset ongelmat ja niiden laajuus selviää.

Tutkimustulosten avulla ilmanvaihdon korjaus- ja uusimisajankohdat voidaan ajoittaa taloudellisesti oikein tulevia saneerauksia ajatellen.

Ilmanvaihdon kuntotutkimus suoritetaan sekä aistinvaraisesti että mittaamalla ilmanvaihdon toimivuutta.

Ilmanvaihdon kuntotutkimuksen tarkoitus

Ilmanvaihdon kuntotutkimuksen tavoitteena on selvittää ilmanvaihtojärjestelemän yleiskunto, toimivuus, uusimistarpeet sekä määrittää muut toimenpiteet seuraavan kymmenen vuoden ajalle.

Ilmanvaihdon kuntotutkimuksen sisältö

Ilmanvaihdon kuntotutkimus laaditaan ilmanvaihtojärjestelmää yleisesti arvioimalla ja mittauksien avulla, SuLVI:n ilmanvaihdon kuntotutkimushankkeeseen perustuvaa mallia soveltaen.

Kuntotutkimukseen liittyy mittauksia tarjouspyynnön mukaisesti. Mittausmenetelminä käytetään esimerkiksi ilmavirran, paine-eron ja hiilidioksidipitoisuuden mittausta, tarvittaessa myös pitkällä aikavälillä. Muita mittauksia voidaan suorittaa tarpeen mukaan.

Kuntotutkimuksessa tarkastetaan silmämääräisesti kaikki ilmanvaihtojärjestelmään liittyvät osa-alueet, kuten ilmanvaihtokoneet, kanavat, automaatio ja jäähdytys. Mittauksista ja tarkemmista tutkimuksista sovitaan erikseen tarjouspyynnössä.

Toimenpide-ehdotukset pohjautuvat tehtyihin mittauksiin ja havaintoihin, lisäksi niissä on otettu huomioon energiataloudelliset tekijät.

Raportointi

Raportti sisältää vähintään seuraavat osiot:

  • Kohteen ja tilatun tehtävän kuvaus
  • Ilmanvaihtojärjestelmän kuvaus
  • Tutkimuksen laajuuden kuvaus
  • Havainnot ja mittaustulokset
  • Toimenpide-ehdotukset/jatkotoimenpiteet

Tutkimustulokset toimitetaan raporttikansiona tilaajalle sovittuun päivämäärään mennessä. Kuntotutkija palauttaa samalla hänelle mahdollisesti luovutetut aineistot.