Putkistojen korkeapainehuuhtelu

Huolehdi putkistojen kunnosta säännöllisesti

Putkistojen korkeapainehuuhtelu on keino ehkäistä suurien ongelmien syntymistä.

Pyydä tarjous tai ota yhteyttä!

Täytä tarjouspyyntölomake ja palaamme sinulle tarjouksen kanssa mahdollisimman pian.

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.

Putkistojen korkeapainehuuhtelulla pidennetään taloyhtiön putkistojen käyttöikää

Sadevesiputkisto, salaojat sekä viemärit suositellaan huudeltavan 15 vuoden välein. Toteutamme salaojajärjestelmien toimivuuden tarkastuksia sekä puhdistuksia korkeapainehuuhtelulla.

 • Tarvittaessa huuhtelulla voidaan myös selvittää putkiston ongelmien taustalla olevat syyt – puhdistetut putket kuvataan ja tarvittavilla lisätoimenpiteillä ongelmakohdat paikallistetaan.
 • Putkistojen korkeapainehuuhtelu soveltuu niin isoille kuin pienille kiinteistöille.
 • Korkeapainehuuhtelua ei suositella suoritettavan talvikuukausina.
 • Toteutamme korkeapainehuuhteluita Etelä-Suomessa, Pirkanmaa mukaan lukien.
Putkistojen korkeapainehuuhtelu Raksystems

Taloyhtiö, muistathan huolehtia myös putkistojen kunnosta!

Sadevesiputkiston huuhtelua suositellaan yleensä silloin, kun hiekkaa tai muuta irtoainesta on kertynyt alue-, tontti- ja pohjaviemäreihin.

Korkeapainehuuhtelun tarpeesta viestii erinäiset tukkeumat sadevesiputkistossa, kuten avo-ojaan johtavan purkuputken tukkeuman ilmeneminen. Myös sadevesikaivojen tulviminen tai vetämättömyys ovat merkkejä huuhtelun tarpeellisuudesta.

Jätevesiviemäreiden korkeapainehuuhtelu on aiheellista, kun jätevesilinja ei vedä kunnolla tai hajulukot pulputtavat. Myös lattiakaivosta nouseva haju tai niiden heikko vetämättömyys ovat merkkejä huuhtelun tai puhdistuksen tarpeellisuudesta.

Korkeapainehuuhtelu suoritetaan yleensä kuntotarkastuksen yhteydessä ja se luokitellaan yhdeksi putkiston kunnossapitotoimenpiteeksi. Huuhtelu on keino ennalta ehkäistä suurien ongelmien syntymistä. Tarvittaessa huuhtelulla voidaan myös selvittää putkiston ongelmien taustalla olevat syyt.

Korkeapainehuuhtelua ei suositella suoritettavan talvikuukausina. Jätevesi-, sadevesi- ja sakkapesäkaivojen tyhjennys eivät kuulu palveluun.

”Putkistojen kuntotutkimuksiin liittyvät palvelut sopivat mille tahansa kodille tai kiinteistölle. Tarkka ja selkeä raportointi toimenpide-ehdotuksineen, on asiakkaan etu kiinteistön kunnossapidossa.”

Kalle Lehtinen, viemäriverkoston asiantuntija, Raksystems

Putkistojen korkeapainehuuhtelu

Putkistojen korkeapainehuuhtelu on yksi putkiston kunnossapitotoimenpiteistä. Sadevesiputkiston huuhtelua suositellaan yleensä silloin, kun hiekkaa tai muuta irtoainesta on kertynyt alue-, tontti- ja pohjaviemäreihin. Myös sadevesikaivojen tulviminen, hajulukon pulputtaminen tai jätevesiviemäreiden vetämättömyys ovat merkkejä huuhtelun tarpeellisuudesta. Sadevesiputkisto, salaojat sekä viemärit suositellaan huuhdeltavan 15 vuoden välein.

Putkistojen korkeapainehuuhtelun tarkoitus

Korkeapainehuuhtelu suoritetaan yleensä kuntotarkastuksen yhteydessä. Huuhtelu on keino ennaltaehkäistä suurien ongelmien syntymistä. Tarvittaessa huuhtelulla voidaan myös selvittää putkiston ongelmien taustalla olevat syyt.

Putkistojen korkeapainehuuhtelun sisältö ja raportointi

 • Korkeapainehuuhtelu suoritetaan tilaajan kanssa ennakkoon sovitussa laajuudessa. Korkeapainepesurin työskentelypaine on 50-150 bar. Putkistojen korkeapainehuuhtelu suoritetaan kiinteistön vedellä.
 • Putkistojen korkeapainehuuhtelussa putkien ja viemäreiden kunto varmistetaan ensin kuvaamalla ne sisäpuolelta. Näin varmistutaan siitä, että huuhtelu on mahdollista toteuttaa. Huuhtelua varten putkiston tulee olla rakenteellisesti kunnossa.
 • Yleisesti jäte- tai sadevesijärjestelmän pumppukaivossa sijaitseva pumppu ja sen paineinen putkiosuus eivät kuulu painehuuhtelun piiriin.
 • Putkiston korkeapainehuuhtelusta luovutetaan asiakkaalle kirjallinen raportti, johon liitetään mahdollinen kuvamateriaali, asemakuva sekä kaivovälipöytäkirjat havaintoineen.

Viemärit

 • Ongelmatilanteissa viemärit kuvataan ensimmäiseksi likaisina, jotta putkiston kunnosta varmistutaan ja tukokset saadaan paikallistettua. Tukokset ja mahdolliset irtokertymät ja viemärilima huuhdellaan pois, jotta putkiston kunto voidaan tarkistaa perusteellisesti. Tämän jälkeen linjat kuvataan puhtaina laadun ja kunnon varmistamiseksi.
 • Viemärit puhdistetaan korkeapainepesurilla ja ylimääräinen roska poistetaan kuivamärkäimurilla. Jätteet tyhjennetään tilaajan kierrätysastiaan.
 • Orgaaninen jäte lasketaan kunnan viemäristöön.

Sadevesiputkisto ja salaojat

 • Sadevesiputkiston ja salaojien korkeapainehuuhtelu tehdään samalla tapaa kuin putkistojen puhdistus: ensin kuvataan, sitten puhdistetaan tarvittavilta osin ja taas kuvataan laadun varmistamiseksi. Järjestelmistä poistetaan irtoroska ja sinne kuulumaton aines.
 • Painehuuhtelussa ohjataan paineletku pääsääntöisesti alavirrasta vastavirtaan, jotta korkeapainepesurin vesi kuljettaa irtoaineksen alavirrassa olevalle kaivolle, josta mahdollinen irtoaine kerätään talteen.
 • Sadevesi- ja salaojajärjestelmät puhdistetaan aina kokonaisuutena ongelmakohdasta alavirtaan.

Muuta huomioitavaa

 • Salaoja- ja sadevesijärjestelmän korkeapainehuuhtelua ei suositella tehtäväksi talvikuukausina.
 • Painehuuhtelussa tarvittavat kaivot tulee olla kaivettuina esiin asiantuntijan saapuessa tontille. Muussa tapauksessa veloitamme lisätyöt hinnaston mukaisena tuntityönä. 20 sentin ja siitä syvemmällä olevien kaivojen esiinkaivuun suosittelemme teetettävän maaurakoitsijalla tai talkootyönä.
 • Tilaajan tulee toimittaa mahdolliset piirustukset salaojista, sadevesijärjestelmästä ja viemäreistä asiantuntijalle ennen painehuuhtelun aloittamista.
 • Jätevesi-, sadevesi- ja sakkapesäkaivojen tyhjentäminen eivät kuulu putkistojen painehuuhteluun. Suuremmat määrät irtosakkaa voidaan siirtää tarkastuskaivolle painehuuhtelun yhteydessä, kaivojen tyhjennys tulee tilata kolmannelta osapuolelta.

Pyydä tarjous tai ole yhteydessä

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.