Raksystems talotekninen kartoitus taloyhtiö
Talotekninen kartoitus

Apua remontin suunnitteluun

Taloteknisellä kartoituksella selvitetään taloyhtiölle kuuluvien laitteiden nykytilanne. Kartoituksen avulla on helpompi tehdä päätöksiä laiteuusimisten ja huoltotoimenpiteiden aikataulutuksesta.

Pyydä tarjous tai ota yhteyttä!

Täytä tarjouspyyntölomake ja palaamme sinulle tarjouksen kanssa mahdollisimman pian.

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16

Talotekninen kartoitus taloyhtiön päätöksen teon tueksi

Toimiva talotekniikka vaikuttaa keskeisesti asukkaiden viihtyvyyteen ja tuo helposti säästöä energian ja veden kulutuksessa. Kartoituksen teettäminen on kannattavaa myös, koska ajoissa havaitun vaurion tai puutteen korjaaminen voi tuoda tuntuvia säästöjä verrattuna tilanteeseen, jossa vaurio tai puute olisi jäänyt huomaamatta.

  • Taloteknisellä kartoituksella selviää muun muassa vesivuodot sekä järjestelmien uusimistarve.
  • Raportti sisältää valmiin toimenpidelistan huoneistoittain huollolle.
  • Kartoitus soveltuu taloyhtiöille.
Raksystems talotekninen kartoitus taloyhtiö

Taloteknisellä kartoituksella selviää mahdolliset vesivuodot sekä järjestelmien uusimistarve

Talotekninen kartoitus kattaa taloyhtiön kaikki asunnot, jolloin laitteiden todellinen tila selviää tarkemmin kuin pistokokein tai satunnaisesti tehdyillä huoneistokäynneillä. Kartoituksella selvitetään esimerkiksi vesi- ja viemärikalusteiden kunto, mahdolliset vesivuodot, pesuallashanojen liian suuret virtaamat, ilmanvaihtoventtiilien kunto.

Patteriventtiilien kunto ja malli tarkastetaan normaaleista seinäpattereista. Lämpötiloja mitataan huoneistoista lämmityskaudella. LVI-laitteiden lisäksi kartoitamme esimerkiksi saunan kiukaan kiinnityksen ja palovaroittimien riittävyyden. Kaiken lisäksi teemme valmiin toimenpidelistan huoneistoittain huollolle.

Taloteknisen kartoituksen tarkoitus

Tila- tai huoneistokohtainen talotekninen kartoitus kannattaa teettää ammattilaisella säännöllisin väliajoin, sillä kaikki tekniset laitteet kuluvat käytössä ja niiden tekninen käyttöikä on rajallinen.

Kartoituksen avulla saadaan arvokasta tietoa taloyhtiölle kuuluvien laitteiden nykytilanteesta.

Kartoituksen avulla voidaan tehdä päätöksiä laiteuusimisten ja huoltotoimenpiteiden oikeasta aikataulusta ja saadaan selville esimerkiksi tietoa ilmanvaihdon tasapainosta, kanavien puhtaudesta (nuohouksen ja säädön tarpeesta) ja vesi- ja viemärikaluste- vuodoista.

Toimiva talotekniikka vaikuttaa keskeisesti asukkaiden viihtyvyyteen ja tuo helposti säästöä energian ja veden kulutuksessa. Kartoituksen teettäminen on kannattavaa myös, koska ajoissa havaitun vaurion tai puutteen korjaaminen voi tuoda tuntuvia säästöjä verrattuna tilanteeseen, jossa vaurio tai puute olisi jäänyt huomaamatta.

Taloteknisen kartoituksen sisältö

Talotekninen kartoitus kattaa taloyhtiön kaikki asunnot, joten laitteiden todellinen tila kokonaisuudessaan selviää paljon tarkemmin kuin pistokokein tai satunnaisesti tehdyillä huoneistokäynneillä. Kartoituksella selvitetään esimerkiksi vesi- ja viemärikalusteiden kunto, mahdolliset vesivuodot, pesuallashanojen liian suuret virtaamat sekä ilmanvaihtoventtiilien kunto.

Patteriventtiilien kunto ja malli tarkastetaan normaaleista seinäpattereista. Lämpötiloja mitataan huoneistoista lämmityskaudella. LVI-laitteiden lisäksi kartoitamme esimerkiksi saunan kiukaan kiinnityksen ja palovaroittimien riittävyyden. Edellytyksenä tähän on tarkastajan pääsy kaikkiin huoneistoihin tarkastuspäivänä.

Taloteknisen kartoituksen raportointi

Taloteknisestä kartoituksesta luovutetaan isännöitsijälle tai muulle taloyhtiön edustajalle sähköinen raportti, jossa arvioitavien LVI-laitteiden kunto luokitellaan neljään kunto- luokkaan.

Raportissa esitellään tulokset asuntokohtaisesti sekä koko taloyhtiö yhteenvetona. Raporttiin lisätään myös valokuvia havainnoimaan laitteiden kuntoa. Kaiken lisäksi teemme valmiin toimenpidelistan huoneistoittain huollolle.

Pyydä tarjous tai ole yhteydessä

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.

Lue lisää!