Tervetalokoordinaattori
Tervetalokoordinaattori

Terveellistä ja turvallista rakentamista

Tervetalokoordinaattori ohjaa, neuvoo, konsultoi ja varmistaa taloyhtiön terveellisen ja turvallisen rakentamisen toteutumisen niin peruskorjaus- kuin uudisrakennushankkeissa.

Pyydä tarjous tai ota yhteyttä!

Täytä tarjouspyyntölomake ja palaamme sinulle tarjouksen kanssa mahdollisimman pian.

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16

Tervetalokoordinaattori valvoo taloyhtiön rakentamisen terveellisyyttä

Ennaltaehkäise taloyhtiön sisäympäristön ongelmien syntyminen toteuttamalla niin uudis- kuin korjausrakentamisen projektit Tervetalokoordinaattoria apuna käyttäen! 

Tervetalokoordinaattorimme tekee:

  • uudis- ja korjausrakentamisen suunnittelun ohjausta ja varmistamista,
  • tarvittaessa suunnittelutehtäviä terveellisen sisäilman saavuttamiseksi ja
  • rakentamisen aikaista sisäilmavalvontaa, kuten mm. puhtaudenhallinnan ja kosteudenhallinnan valvontatoimenpiteitä.
Tervetalokoordinaattori Raksystems taloyhtiö

Mitä Tervetalokoordinaattori-palveluumme kuuluu?

Tervetalokoordinaattori ohjaa, neuvoo, konsultoi ja varmistaa terveellisen ja turvallisen rakentamisen toteutumisen niin peruskorjaus- kuin uudisrakennushankkeissa. Taloyhtiön rakennukset pysyvät pidempään terveellisinä, kun niiden sisäilman laatu on varmistettu.

Tervetalokoordinaattori huomioi hankesuunnittelussa sisäilmanäkökulman rakenneratkaisuissa, materiaalivalinnoissa, ilmanvaihdon suunnittelussa ja käytön aikaisessa huollossa.

Palveluun sisältyy myös suunnittelun ohjausta/varmistamista tai suunnittelutehtävät sekä rakentamisen aikainen sisäilmavalvonta mm. puhtaudenhallinnan P1-osalta, kosteudenhallinnan valvonta ja tiiveysmittaukset ja niiden hallinta.

Tervetalokoordinaattorin tehtävänä on kouluttaa työmaan henkilökunta.

Miten Tervetalokoordinaattori osallistuu hankkeeseen?

Tervetalokoordinaattorin työ alkaa samaan aikaan suunnittelijoiden kanssa ja jatkuu aina lopputarkastukseen asti. Tervetalokoordinaattoria voidaan kuitenkin tarvita vielä käyttöönottovaiheessa, mutta siitä sovitaan erikseen rakennuttajan kanssa.

Sisäilmavalvojan tehtäviin kuuluu keskeisesti myös viestintä ja tässä vaiheessa on tarkoituksenmukaisesta, että Tervetalokoordinaattori on mukana tiedottamassa ja viestimässä käyttöönottovaiheessa käyttäjiä.

Tervetalokoordinaattori vastaa toiminnastaan rakennuttajalle ja toimii yhteistyössä päävalvojan kanssa. Hän on kuitenkin konsultin ominaisuudessa rakennushankkeessa eli päävalvojalla on aina päätösvalta. Edellä mainituista poiketen, Tervetalokoordinaattorin toiminnan laajuudesta ja asemasta voidaan sopia erikseen rakennuttajan kanssa. Esimerkiksi rakennushankkeen eri urakkamuodot voivat vaikuttaa Tervetalokoordinaattorin asemaan ja toiminnan laajuuteen hankkeessa.

Pyydä tarjous tai ole yhteydessä

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.