Avaimet turvalliseen asuntokauppaan Raksystemsin kanssa

Turvallinen asuntokauppa Raksystemsin kanssa

Mistä kolmesta asiasta turvallinen asuntokauppa koostuu?

  1. Suoritusohjeen mukaisesta kuntotarkastuksesta.
  2. Lain mukaan pakollisesta energiatodistuksesta.
  3. Piilevien virheiden varalle otetusta piilovirhevakuutuksesta.

Anna kokeneiden asiantuntijoidemme auttaa!

Turvallinen asuntokauppa Raksystemsin kanssa!

Kuntotarkastus on luonteva osa asuntokauppaa

Kaupan kohteen kunnon määritteleminen on yksi asuntokaupan ensiaskeleista. Suoritusohjeen mukaan laadittu asuntokaupan kuntotarkastus antaa pohjan myytävän kodin arvon määrittelemiselle. Se valottaa tulevalle ostajalle myös kodin nykytilanteen sekä mahdollisia tulevia huolto- ja kunnostustoimenpiteitä ja remonttitarpeita.

Puolueettoman kuntotarkastajan kirjallinen lausunto rauhoittaa ostajan mieltä ja luo turvallisen ympäristön mittavalle taloudelliselle panostukselle. Kuntotarkastuksen avulla jokainen kaupan osapuoli tietää myytävän kohteen kunnon. Teemme kuntotarkastuksia paikallisten tarkastajien avulla kautta maan.

Lue lisää kuntotarkastuksesta.

Turvallinen asuntokauppa Raksystemsin kanssa!

Energiatodistus on lain mukaan pakollinen

Muista tilata energiatodistus ennen asuntokauppaa!

Energiatodistus on lain mukaan pakollinen aina asunnon myynnin ja vuokrauksen yhteydessä. Nykyinen energiatodistus perustuu kokonaisvaltaiseen energialaskentaan, jossa huomioidaan rakennuksen rakenteiden ja järjestelmien tekniset ominaisuudet. Laskenta tuo rakennukset paremmin vertailukelpoisiksi keskenään energiatalouden näkökulmasta. Energiatodistus on voimassa 10 vuotta.

Energiatodistuslain toimintaa valvova Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Ara aikoo langettaa uhkasakkoja kohteille, joilta puuttuu myynnin tai vuokrauksen yhteydessä energiatodistus.

Lue lisää energiatodistuksesta.

Turvallinen asuntokauppa Raksystemsin kanssa!

Piilovirhe on nimensä mukaan myös kuntotarkastajalta piilossa

Ammattitaitoisinkin kuntotarkastaja puuttuu tarkastuksella vain niihin riskialttiisiin kohtiin, jotka Suoritusohjeessa sekä asiantuntijan ammattitaidolla ja kokemuksella kohteessa tekemässä tarkastuksessa ovat sellaisiksi havaitut. Tavallista on, että rakenteita ryhdytään avaamaan vain riskirakenteiksi määriteltyjen rakenteiden kohdalta sekä mikäli on syytä epäillä rakennevirhettä. Avaukset tehdään aina omistajan luvalla.

Piilovirhe on nimensä mukaisesti rakenteellinen virhe, joka pätevässäkään kuntotarkastuksessa ei välttämättä tule esiin, eikä se ole ollut myyjien eikä ostajien tiedossa. Pahimmillaan piilovirheen syitä koskevat kiistat voivat johtaa vuosia kestävään käräjöintiin.

Tätä on mahdollista ennaltaehkäistä vakuuttamalla kaupan kohteena oleva kiinteistö piilovirheiden varalta. Yhdistettynä asiantuntevaan kuntotarkastukseen tämä menettely auttaa ehkäisemään sitä, ettei kiinteistökaupan jälkeen synny yllättäviä kustannuksia ja pitkittyneitä riitoja.

Tutustu piilovirhevakuutus Kauppaturvaan.

55% omakotitaloissa on piileviä kasvavia vaurioita, eikä niitä huomaa asuessa. Autamme sinua tekemään turvalliset asuntokaupat.

Turvallinen asuntokauppa Raksystemsin kanssa!

Ota yhteyttä!

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.