Rakennuttamispäällikkönä Raksystemsillä

Olen Raksystemsin yksi pitkäaikaisimmista työntekijöistä, Tuomas Venermo. Toimin rakennuttamisen ja valvonnan osastolla rakennuttamispäällikkönä ja työpäiväni kuluvat linja-, julkisivu- ja parvekesaneerausten projektinjohtamisessa. Työni on pääosin ihmisten ja asioiden johtamista sekä yhteistyötä asiakkaan, suunnittelijoiden ja muiden ammattilaisten kanssa. Pidän työstäni, koska sitä ei voi tehdä yksin.

Nuorena yritin välttää rakennusalaa urana, sillä isäni oli rakennusalan diplomi-insinööri ja halusin olla jotain aivan muuta. Pyrin TKK:lle opiskelemaan sähköalaa, mutta pisteeni eivät ihan riittäneet sisäänpääsyyn, joten päädyin opiskelemaan koneinsinööriksi. Opiskelin sitä vuoden, kunnes kesätöissä huomasin, että konepajalla aika kävi pitkäksi, joten ala sai jäädä ja vaihdoin rakennustekniikan opintoihin. Opiskelin TKK:ssa seitsemän vuotta ja tuona aikana tapasin myös Marko Malmivaaran, tulevan Raksystemsin perustajan ja toimitusjohtajan.

Opintojen ohella olin töissä paikallisessa rakennusliikkeessä osa-aikaisesti sekä kesätyöntekijänä. Tein siellä myös diplomityöni työmaa-aikataulutekniikasta, mutta 1990-luvun alussa rakentamisen suhdanteet synkistyivät niin pahasti, ettei töitä riittänyt vastavalmistuneelle. Siinä vaiheessa sattuma puuttui peliin ja johdatti minut Pientalorakentajan Kehittämiskeskus PRKK ry:n toiminnanjohtajaksi, josta parin vuoden jälkeen siirryin Raksystemsille. Joulukuun ensimmäinen päivä minulle tulee 24 vuotta täyteen yrityksessä.

Rakentaminen on aina kiehtonut minua. Olen ollut paljon rakennustyömailla töissä ja se tuntuu järkevältä toiminnalta. Rakennusprojekti on omanlaisensa kokonaisuus, joka alkaa jostain ja päättyy johonkin. Mielenkiintoista on, tuleeko hankkeesta hyvä ja jos tulee, niin miksi, meneekö projekti budjettiin ja aikatauluun tai mitä vastoinkäymisiä hankkeessa tulee vastaan. Veikkaan, että ilman vastoinkäymisiä tämä työ ei olisi niin mielenkiintoista, kun ongelmanratkaisun myötä poistuisi iso osa työn sisällöstä. Tämän myötä olenkin oppinut työssäni, että mikään ei ole mahdotonta. Pähkähullutkin asiat voivat onnistua, kun vain tekee hyvin ja joku innostuu asiasta.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp