Rakennesuunnittelijana Raksystemsillä

Sandra – suunnittelupäällikkö, joka hakee vastapainoa työnteolle hevosten parista

Vuoden 2017 lopussa Raksystems osti Insinööritoimisto RJ Heiskanen Oy:n, jonka työntekijöihin kuului muun muassa rakennesuunnittelija Sandra. Hänen vetovastuullaan on Raksystemsin linjasaneerauksien rakennesuunnitteluun erikoistunut tiimi, johon kuuluu hänen lisäkseen kolme rakennesuunnittelijaa, jotka kaikki ovat naisia. 

Vuonna 2006 Sandra valmistui rakennuspiirtäjäksi ja rakennusinsinööriksi hän valmistui vuonna 2015. Sandra ehti ennen rakennesuunnittelijan pestiä RJ Heiskasella työskentelemään Inkoossa eräässä taloja rakentavassa yrityksessä suunnittelun parissa tehden muun muassa lupakuvia rakentuville kiinteistöille.

Insinööritoimisto RJ Heiskasella Sandra aloitti vuonna 2015 ja raksilaistui 2017 vuoden lopussa tapahtuneiden yrityskauppojen myötä.

Mitä työnkuvaani kuuluu?

Työnkuvaani kuuluu korjausrakentamisen ja linjasaneerauksien rakennesuunnittelutyöt. Taloyhtiöt ovat pääasiallisesti tiimimme asiakkaita, jolloin korjaussuunnittelua pääsee tekemään toisinaan myös linjasaneerauksien yhteydessä toteutettaville peruskorjauksille esimerkiksi piharakennuksille ja -kansille sekä ullakkotilojen ja vesikattojen korjauksiin.

Mitä perus työviikko pitää sisällään?

Työviikko koostuu yleensä työmaakäynneistä, suunnittelupalavereista sekä toimistolla olosta ja etäpäivistä. Yksi etäpäivä per viikko on ollut tavoitteenani, sillä reippaan työmatkan myötä, etäpäivät sujuvoittavat työntekemistä.

Toimistolla pyrin olemaan oman tiimini apuna, ja vastavuoroisesti haen konsultointiapua kollegoiltaan. Kuulumisten vaihto on myös tärkeää, sitä ei pidä unohtaa.

Mitä työskentely Raksystemsillä tarjoaa työntekijöilleen?

Työkaverit ovat enemmän kuin vain kollegoita. Yhteiset harrastukset ja mielenkiinnon kohteet ovat muun muassa lähentäneet tiimiämme entisestään – ratsastus on yksi yhdistävistä tekijöistä.

Työntekijän hyvinvointi otetaan huomioon myös aivan kaikessa. Asiassa kuin asiassa, työntekijän hyvinvointi asetetaan kaiken edelle.

Mahdollisuudet kehittää omaa ammattitaitoaan ovat myös jokaisen ulottuvilla. Korjausrakentamisessa olisikin opittavaa, vaikka kuinka paljon, mikäli oma aika ja resurssit riittävät.

Korjausrakentaminen kehittyy kovaa vauhtia eteenpäin, ja aina riittää uutta opittavaa. Talojen rakentaminen on onneksi yleisesti ottaen ollut samankaltaista eri vuosikymmenillä, jolloin esimerkiksi kokemuksen karttuessa rakennesuunnittelija osaa toimia 1920-luvulla valmistuneiden rakennuksien saneerauksissa kohteeseen sopivalla tavalla.

Katso avoimet työpaikkamme ja hae mukaan! 

Tutustu myös rakennuttamis- ja liiketoimintapäällikön Jarnon työhön Raksystemsillä.

Rakennesuunnittelija Sandra, Raksystems
Rakennesuunnittelija Sandra, Raksystems
Rakennesuunnittelija Sandra, Raksystems

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp