Kiinteistöjen ennakoiva kunnossapito on osa kestävää kehitystä. Säännöllisten tarkastuksien avulla on mahdollista välttyä suurilta ongelmilta ja kustannuksilta, kun vauriot havaitaan ajoissa.

Suunnittelualaa kehittämässä suunnittelupäällikkönä – Riku Aaltonen

Olen Riku Aaltonen, suunnittelupäällikkö suunnittelu-osastolta. Johdan rakennesuunnittelutiimiä, joka vastaa yrityksen uudistuotannon kohteista sekä mallinnettavista kohteista. Pääpaikkanani on Vantaan toimipiste, mutta koska asun Hyvinkäällä, toimin satunnaisesti myös Hämeenlinnan toimistolta käsin. Koulutukseltani olen rakennustekniikan insinööri, joksi valmistuin vuonna 2009 Hämeen ammattikorkeakoulusta.

Kipinän alan valintaan olen saanut jo nuorena. Olen aina ollut kiinnostunut tekniikasta ja uuden kehittämisestä, mutta myös isän työskenteleminen alalla on varmasti vaikuttanut asiaan. Rakennukset ovat yhä monimuotoisempia ja koko ajan kiinnitetään enemmän huomiota rakennusfysikaaliseen toimivuuteen, ekologisuuteen sekä taloudellisuuteen. Nämä asiat edellyttävät myös suunnittelulta jatkuvaa kehitystä ja on hienoa olla mukana tässä.

Kiinnostus uusista haasteista ja uuden kehittämisestä toi minut Raksystemsille vuonna 2016. Työntekijöiden yhteishenki yhdistettynä mielenkiintoiseen työtehtävään, jossa saisin luoda yrityksen uudispuolen suunnittelun lähes tyhjästä, houkutteli.

Nyt kaksi vuotta aloittamiseni jälkeen, tiimini on kasvanut yhdestä henkilöstä seitsemään ja töitä olisi isommallekin porukalle. Tiimini työskentelee uudiskohteiden rakennesuunnittelun parissa, mutta myös lisä- ja korjausrakennesuunnittelu on meillä hallussa. Suunnittelupäällikkönä työtehtäviini kuuluu paljon kehitystyötä, johtamista ja ohjaamista. Ehdin kuitenkin myös käymään työmailla ja tapaamassa asiakkaita sekä yhteistyökumppaneita perinteistä suunnittelutyötä unohtamatta.

Raksystemsillä parasta on ehdottomasti yhteishenki ja mahdollisuus kehittyä. Täällä kukaan ei ole toista parempi vaan kaikki puhaltavat yhteen hiileen.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp