Tuomas

Unelmatyöpaikassa Raksystemsillä

Olen Tuomas Virtanen, sähköasiantuntija kuntotutkimus-osastolta. Pääpaikkanani toimii Vantaa, mutta teen töitä ympäri Suomea. Aloitin työt Raksystemsillä vuonna 2008, joten ensi vuonna olen ollut täällä töissä kymmenen vuotta.

Vaikka työkokemusta alalta minulle on nyt kertynyt jo ihan kunnioittavasti, alan valinta ei ole ollut itsestäänselvyys. Olen lukioajoista asti ollut erinomainen uskonnossa, joten vanhempani toivoivat minusta pappia. Pappia minusta ei tullut, mutta kokeilin siipiäni hetken aikaa metsätieteiden laitoksessa Helsingin yliopistossa. Maanviljelijän poikana metsätieteiden opiskelu tuntui järkevälle, mutta jo pian huomasin kaipaavani enemmän tekemisen meininkiä ja päätin opiskella itseni sähköinsinööriksi.

Ennen uraani Raksystemsillä työskentelin sähkösuunnittelijana Pöyryllä ja eräässä toisessa insinööritoimistossa. Raksystemsillä suunnittelutehtävät vaihtuivat asiantuntijatehtäviin. Nykyiset työtehtäväni koostuvat monimuotoisista asiantuntijatehtävistä kuten kuntoarvioista, kuntotutkimuksista, energiakatselmuksista ja lämpökuvauksista. Työssä ei pääse kyllästymään, sillä pystyn kehittämään osaamistani jatkuvasti. Olenkin kymmenen vuoden aikana suorittanut kymmenen erilaista alan pätevyyttä.

Raksystems on minulle unelmatyöpaikka, koska pääsen matkustamaan ympäri Suomea, tapaamaan erilaisia asiakkaita ja näkemään mitä ihmeellisempiä rakennuksia ja kohteita. Myös työkaverit ovat suuri syy siihen miksi pidän työstäni niin paljon ja käynkin mielelläni tervehtimässä heitä aina välillä toimistolla, vaikka muuten siihen ei olisikaan tarve.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp