KotiApp

Kodin älykäs huoltokirja. Se on KotiApp.

Huolehdi kotisi ja vapaa-ajan asuntosi kunnosta KotiAppin avulla.

Google Play App Store

Ota ilmainen KotiApp käyttöösi!

Lataa sovellus ja aloita terveellisempi ja taloudellisempi asuminen.

Pidä kodistasi huolta maksuttomalla ja älykkäällä KotiAppilla

KotiApp auttaa sinua kotisi kunnossapidossa ja tekee siitä helppoa, ohjattua ja säännöllistä. Jatkuvalla kodin huollolla ja epäkohtien aikaisella korjaamisella voit säästää jopa kymmeniä tuhansia euroja sekä turvata perheesi terveyden.

 • Palvelu soveltuu kaikille kodeille ja vapaa-ajan asunnoille.
 • KotiAppin avulla näet yleiskatsauksen kotisi kunnosta selkeiden kuvakkeiden avulla.
 • Muistat tärkeät kodin huolto- ja kunnossapitotehtävät, sillä KotiApp muistuttaa tulevista tehtävistä.
 • Tallennat kaikki kotisi tärkeät tiedot ja dokumentit KotiAppiin maalien värikoodeista virallisiin asiakirjoihin saakka. 
 • Saat asiantuntijan aina tarvittaessa apuusi lisäpalveluna. 

KotiApp muistuttaa, neuvoo ja opastaa

KotiAppin monipuoliset palvelut antavat sinun elää terveellisemmässä kodissa. KotiApp räätälöi kodin huolto- ja kunnossapitotoimenpiteet juuri kotiasi varten ja ohjaa niiden toteuttamisessa selkeästi. Tallentamalla kuvan vauriokohdasta KotiAppin Kotikansioon, voit lisäpalveluna kysyä OmaInsinööriltä tarkempia ohjeita vaurion korjaamiseksi.

KotiApp on kuluttajien maksuton palvelu.

Mitä hyötyä KotiAppistä on?

KotiAppilla seuraat ja hallinnoit kotisi huolto- ja kunnossapitotarpeita.

 • Sovellus kertoo ajoissa, milloin jokin kotisi kuntoon vaikuttava seikka on syytä tarkistaa, tarjoaa ehdotuksia huoltotoimenpiteille ja selkeitä ohjeistuksia tarpeellisiin toimenpiteisiin.
 • Kodin asiallinen ja säännöllinen huolto ja tarkastukset ovat aina edullisempia kuin vahinkojen korjaaminen. Kun korjaat pienen epäkohdan ajoissa, eivät remontit pääse kasvamaan ennenaikaisiksi kalliiksi peruskorjauksiksi – säästät kymmeniä tuhansia euroja.

Lataa sovellus ja aloita terveellisempi ja taloudellisempi asuminen.

Mitä KotiAppin palveluihin kuuluu?

Kodin määräaikaistarkastus

 • Kodin määräaikaistarkastuksella varmistetaan kodin oikea-aikaiset korjaustarpeet ja tarkastus suositellaan tehtäväksi neljän vuoden välein.
 • Kodin määräaikaistarkastuksessa Raksystemsin rakennustekninen asiantuntija tarkastaa kotisi, määrittää kuntoluokan ja opastaa tarvittavista toimenpiteiden teossa.
 • Palvelun avulla opit tuntemaan kotisi kunnon, lisäät asumisturvallisuutta sekä mm. terveyshaittoja aiheuttavi­en kosteusongelmien ja vesivahinkojen mahdollisuus vähenee.
 • Määrävälein tehtävillä tarkastuksilla varmistat myös kotisi kun­nossapitoon käytettävän rahan kohdistumisen oleelli­siin ja tärkeisiin kohteisiin. Sinulla on ajan tasalla oleva tieto rakennuksen tilasta. Ennakoitavat ja suunnitellut huoltotoimenpiteet säästävät rahaa.
 • Palvelu on maksullinen. Lue lisää Kodin määräaikaisuustarkastuksesta täällä.

OmaInsinööri

 • KotiApp-asiakkaana sinua palvelee chatin päässä Raksystemsin Omainsinööri. Voit kysyä mieltäsi askarruttavista vaurioista, sisäilmasta, energiansäästöstä, huollon ja korjausten tarpeellisuudesta. Kun näet vaikka halkeaman sokkelissa voit kysyä Omainsinööriltä mitä tehdä. Omainsinööri ohjaa ja palvelee sinua kotisi huolto- ja kunnostustöissä.
 • Voit tilata Omainsinöörin myös maksulliselle kotikäynnille. Kotikäynnillä Omainsinööri ratkoo ongelmat paikan päällä antaen myös huolto- ja kunnostusvinkkejä kotisi ylläpitoon.
 • Omainsinööri tekee myös rakennetutkimuksia ja selvittää sisäilmakysymyksiä, tutkii vaurioiden syitä ja antaa toimenpide-ehdotukset asioiden korjaamiseksi.
 • Palvelu on maksullinen. Lue lisää OmaInsinöörin palvelusta täällä.

KotiApp hinnasto

Kodin määräaikaistarkastus

640 €/1 asunto (Muu Suomi)
740 €/1 asunto (Sarvvik, Karkkila, Nummi-Pusula, Pornainen, Askola, Pukkila,
Myrskylä, Loviisa, Lapinjärvi, Inkoo, Raasepori, Hanko, Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa, Kirkkonummi, Siuntio, Lohja, Vihti, Järvenpää, Kerava, Tuusula, Mäntsälä, Nurmijärvi, Hyvinkää, Sipoo ja Porvoo)

Lisäksi laskutetaan kilometrikorvaus toimistolta kohteeseen ja takaisin alueen voimassa olevan hinnaston mukaisesti.

OmaInsinöörin Kotikäynti

Tuntiveloitus 125 €/h + kilometrikorvaus 0,99 €/km (alueen hinnastosta riippuen) (minimiveloitus kolme (3) tuntia sisältäen matkat).

OmaInsinööri tekee Kotikäyntejä normaalin työajan puitteissa arkisin klo 8.00-16.00 välisenä aikana.

Palvelukuvaus, Valmistautumisohje ja muu mahdollinen materiaali

Palvelut suoritetaan palvelukuvausten mukaisesti. Palvelukuvaus, mahdollinen valmistautumisohje ja muu materiaali toimitetaan tilauksen yhteydessä.

Matkakulut

Tarkastus- ja tutkimushintojen lisäksi laskutetaan kilometrikorvaus toimistolta kohteeseen ja takaisin alueen voimassa olevan hinnaston mukaisesti (0,91-0,99 €/km).

Kaikki hinnat sisältävät verot. Hinnat voimassa 31.12.2023 asti. Oikeus hinnanmuutoksiin pidätetään. Tarkista ajankohtainen hinta asiakaspalvelustamme.

Mitä KotiApp-sovellus sisältää?

Huoltokirja on jokaisen kodin muistio, joka sisältää perustietojen lisäksi tarkemmat tiedot ja ajankohdat tehdyistä kunnossapito ja huoltotehtävistä sekä tulevat toimenpidesuositukset.

 • KotiApp sisältää sähköisen huoltokirjan, joka räätälöityy jokaiselle kodille omanlaisekseen. Täytä sovellukseen kodin perustiedot sekä tehdyt toimenpiteet niin se ohjaa sinua jatkossa oikea-aikaiseen ja -oppiseen huolto- ja kunnossapitoon. Merkitsemällä tehdyt toimenpiteet sovellukseen, pidät kotisi huoltokirjaa yllä sähköisesti.
 • Vuonna 2000 voimaan astunut maankäyttö- ja rakennusasetus edellyttää, että jokaiselle uudisrakennukselle, jota käytetään pysyvään asumiseen tai työskentelyyn, tulee laatia käyttö- ja huolto-ohje eli huoltokirja. Huoltokirja ei ole pakollinen kaikissa ennen asetuksen voimaan tuloa valmistuneissa rakennuksissa, mutta hyvä kiinteistönpitotapa edellyttää sen laatimista.

Kotikansio on jokaisen kodin tärkeiden tietojen, kuvien ja muistiinpanojen säilytyspaikka.

 • KotiApp sisältää sähköisen kotikansion, jonne tallennat kaikki tärkeimmät kotisi tiedot muistiin. Lisää sovellukseen esimeriksi yhteystietokortti tutulle sähkömiehelle ja nuohoojalle, jotta löydät seuraavanakin vuonna puhelinnumerot nopeasti.
 • Tallenna myös kodin piirustukset, lupa-asiat ja muut dokumentit säästääksesi tilaa työhuoneesi kirjahyllystä.
 • Lisää sovellukseen omiksi muistiinpanoiksi esimerkiksi myös käyttämiesi maalisävyjen koodit ja lamppujen yksilöimistiedot, jotta muistat ne myös kaupassa asioidessasi ja lisää talteen myös kuvat tehdyistä remonteista tulevaa varten.

Muuta huomioitavaa

Koska OmaInsinööri-kotikäynti on pintapuolinen ja aistinvarainen kartoitustoimenpide, ei kartoituksen suorittaminen poista sitä mahdollisuutta, että tarkastetussa kohteessa voisi olla piileviä vaurioita, jotka eivät pintapuolisella kartoitusmenettelyllä ole havaittavissa. Rakenteissa piilevää vaurioita ei voi havaita, ellei rakenteissa ole kartoitushetkellä pinnalle näkyvää tai mittalaitteilla havaittavia merkkejä vauriosta.

Usein kysytyt kysymykset

Yhteystiedot

Onko sinulla kysymyksiä KotiAppiin liittyen? Lähetä meille postia osoitteeseen tuki@kotiapp.fi.

 

Miksi KotiApp on tehty?

Raksystems on luonut ennennäkemättömän helpon tavan pitää huolta kodista. Yli 150 000 suomalaista taloa tarkastanut Raksystems tuo tuhansien insinöörityövuosien kokemuksen ja osaamisen jokaisen ulottuville uudessa KotiApp-mobiilisovelluksessa, jotta kodin ylläpito olisi helppoa, älykästä ja ennakoivaa.

 

Millä puhelimilla KotiApp toimii?

KotiApp toimii iPhone ja Android-puhelimilla.

 

Minulla olisi idea KotiAppin parantamiseksi

Lähetä meille ideasi osoitteeseen idea@kotiapp.fi.

 

Minulla on kaikki kodin tiedot tallessa mapissa, voinko lisätä niitä KotiAppiin?

Kyllä. Voit kirjata tai tallentaa myös aikaisempaa tietoa valokuvin ja muistiinpanoin KotiAppin Kotikansioon.

Voit tallentaa KotiAppin Kotikansioon myös kuvia kohteista, joissa mielestäsi on jotakin epäilyttävää tai tarkkailtavaa. Ajan kuluessa näet, miten ongelmat ovat kehittyneet. Määrävälein tehtävien Kotikartoitusten yhteydessä nämä kohdat tulevat varmasti myös läpikäydyiksi. Tai ota kuva Kotikansioon esim. iv-koneesi tyyppinumerosta. Siitä näkee helposti, millaiset suodattimet siihen tarvitaan. Kaupassa riittää, että puhelimesi on mukana.

 

Miten KotiApp voi tietää mitä toimenpiteitä kotonani pitää tehdä?

Sovellus oppii tuntemaan talosi, siihen syöttämiesi tietojen perusteella.

 

Mitä hyötyä KotiAppista on?

KotiApp on oppiva sovellus, joka tuntee kotisi. Se muistuttaa milloin jokin kodin huolto- tai kunnossapitotoimenpide on syytä suorittaa ja antaa ohjeita kuinka toimia. Ajoissa tehdyt huolto- ja korjaustyöt voivat tuoda sinulle jopa kymmenien tuhansien eurojen säästöt. Säännöllisesti täytetty huoltokirja on eduksi myös kotia myytäessä.

 

Mitä KotiApp maksaa?

KotiApp-sovelluksen lataaminen ja käyttö on maksutonta. Sovellus sisältää maksullisia lisäpalveluita.

 

Ovatko kotini tiedot turvassa?

KotiApp-tiedot on suojattu asianmukaisilla tietoturvamenetelmillä ja -käytännöillä.

Lue lisää tietosuojaselosteesta.

 

Voiko vaimoni / mieheni myös käyttää KotiAppia?

Kyllä. Voit kutsua useita käyttäjiä samalle kohteelle.

 

Voinko ajastaa omia tehtäviäni?

Voit ajastaa tehtävän tietylle kuukaudella ja vuodelle. Tehtävälle voi myös asettaa toistuvuuden.

 

Voinko lisätä KotiAppiin myös toisen talon (mökin tms.)?

Kyllä. KotiApp soveltuu kaikille kodeille ja vapaa-ajan asunnoille aina kerrostalo-osakkeista omakotitaloihin ja mökkeihin.

Voinko poistaa / irtisanoa sovelluksen milloin vain?

Käyttäjä tai tämän laillinen edustaja voi irtisanoa milloin tahansa KotiApp palvelun ja sulkea KotiAppissa olevan käyttäjätilinsä ilmoittamalla siitä meille sähköpostilla tuki@kotiapp.fi. Lisätietoja käyttöehdoissa.

Lataa sovellus ja aloita terveellisempi ja taloudellisempi asuminen.