UPM:n pääkonttori eli UPM Biofore Talo on Suomen ensimmäinen ja Euroopan kolmas LEED EB v4 PLATINA-tason saavuttanut rakennus.
Ympäristösertifioinnit olemassa oleville kiinteistöille

Ympäristösertifioinnilla kehität kiinteistösi ylläpidon toimintoja, sisäolosuhteita, vastuullisuutta ja arvoa.

Luodaan yhdessä kiinteistöllesi uusia toimintatapoja ja käytäntöjä, joilla kehitetään toimintaa ympäristöystävällisempään suuntaan.

Ympäristösertifikaatti on kolmannen osapuolen varmentama laatuleima kiinteistön ympäristötehokkuudesta.

Autamme sinua valitsemaan sopivimman sertifikaatin ja tavoiteltavan laatutason sekä kehittämään tehokkaimmat, edullisimmat ja parhaimmat ratkaisut kiinteistösi laadun kannalta. Sertifiointiprosessimme alkaa kattavalla esiselvityksellä, jonka avulla tunnistetaan kohteen tavoitteet ja potentiaalinen ympäristöluokitustaso. Asiantuntijamme ovat koko sertifiointiprosessin ajan tukemassa ja ohjaamassa kriteerien täyttymistä.

Raksystems GBP on vastannut suurimmasta osasta Suomessa tehdyistä ympäristöluokituksista, ja ne kaikki ovat saavuttaneet tai ylittäneet tavoitellun sertifiointitason. Green Building Partners Oy on osa Raksystems Groupia vuodesta 2020 lähtien.

Lisätietoja palvelusta saat liiketoimintajohtaja Konsta Tuokolta numerosta 044 012 2018.

Ilmarisen pääkonttorin LEED EB -sertifiointi on ollut osa Volume-mallin kehitystä.

LEED Existing Buildings -ympäristösertifiointi

LEED Existing Buildings: Operation and Maintenance on rakennuksen käyttövaiheen sertifiointityökalu, joka mittaa kiinteistön ja sen palveluiden ympäristötehokkuutta ja kestävän kehityksen mukaista ylläpitoa. LEED EB: O&M -sertifiointi on voimassa käytetystä versiosta riippuen kolme tai viisi vuotta, jonka jälkeen kiinteistölle voidaan viimeistään hakea uutta sertifiointia. Sertifiointi kannustaa kiinteistön jatkuvaan ympäristötehokkaaseen toimintaan ja mahdollistaa seurannan ja kehityksen.

Laajempien kiinteistöjoukkojen sertifiointiin on olemassa tehokas LEED Volume Program -malli. Olemme ainoa asiantuntija Suomessa, joka on toteuttanut sertifiointeja tällä mallilla.

Referenssejämme LEED EB -sertifioinneissa ovat mm. Technopolis, Tapiolan Hohka, Tieto Oyj, Nordea Vallilan pääkonttorit, Danske Bankin pääkonttori, Kauppakeskus Mylly, Kauppakeskus Sello sekä Kauppakeskus Skanssi.

Sertifioinnit olemassa oleville kiinteistöille.

BREEAM In-Use -ympäristösertifiointi

BREEAM In-Use -sertifiointi toimii työkaluna kiinteistön ylläpidon jatkuvaan ja systemaattiseen kehittämiseen, ja se tuo usein myös kustannussäästöjä energian- ja vedenkulutuksen osalta.

BREEAM in-Use mahdollistaa kiinteistön sertifioinnin huomioiden sertifiointia hakevan tahon ylläpidon vastuut ja vaikutusmahdollisuudet. Sertifioinnin laajuus voidaan valita joustavasti kohteen mukaan sisältäen kiinteistön, teknisen ylläpidon tai organisaation toiminnan ympäristöhallinnan. Kohteessa arvioidaan erikseen itse kiinteistön (Asset) fyysisiä ominaisuuksia ja ympäristömyönteisyyttä sekä teknisen ylläpidon (Management) ylläpidon menettelyjä, prosesseja ja käytäntöjä.

Referenssejämme BREEAM In-Use sertifioinneista ovat mm. Fennia-kortteli, Kauppakeskus Veturi Excellent, Kauppakeskus Goodman ja Lielahtikeskus, Sanomatalo ja Keilaranta 6.

Raksystems on asuntojen käyttövaiheen BREEAM-sertifiointien markkinajohtaja
Sertifioinnit kiinteistöille.

WELL-sertifiointi

WELL-sertifioinnin keskiössä ovat kiinteistöjen käyttäjien terveys ja hyvinvointi. Panostamalla käyttäjien hyvinvointiin ja viihtyvyyteen voidaan parantaa myös yrityksen houkuttelevuutta ja tuottavuutta.

Olemassa olevien tilojen WELL-sertifioinnissa arvioidaan tilan teknisten ominaisuuksien lisäksi myös organisaation toimintaa hyvinvoinnin näkökulmasta. Meillä on WELL AP -pätevöityneet asiantuntijat ja maan ensimmäiset WELL-hankkeet käynnissä. 

Olemme laajentaneet palvelutarjontaamme ensimmäisenä suomalaisena GBCI:n auktorisoimana toimijana myös WELL Performance Testing -auditointien suorittamiseen. WELL Performance Testing -auditointi koostuu kokonaisvaltaisesta sisäolosuhteiden varmennuksesta, sisältäen mm. ilmanlaadun, lämpöolosuhteiden, vedenlaadun, valaistuksen ja tila-akustiikan mittaukset. Auditointi sisältää lisäksi ilman- ja vedenlaadun laboratoriokokeet, joilla yhdessä paikan päällä tehtävien mittausten kanssa varmistetaan WELL-kriteeristön vaatimusten täyttyminen. Auditointien myötä voimme tarjota joustavasti ja kotimaisesti koko WELL-sertifioinnin prosessin aina esiselvityksestä ja hankkeen ohjauksesta auditointiin saakka.

Referenssejämme WELL-sertifioinneissa ovat mm. Siltasaari 10, Ifn kiinteistöt  ja Säterinportin toimistokampus.

Pyydä tarjous tai ota yhteyttä!

Täytä tarjouspyyntölomake ja palaamme sinulle tarjouksen kanssa mahdollisimman pian.

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16