Raksystems Sähköautojen latauspaikkojen tarvekartoitus taloyhtiö
Sähköautojen latauspaikkojen tarvekartoitus

Sähköautojen latauspaikkojen mahdollisuudet selville tarvekartoituksella

Tarvekartoitus selvittää monta latauspaikkaa taloyhtiöön voidaan asentaa nykyisellä sähköjärjestelmällä tai parkkialueen sähköjärjestelmän muutoksilla.

Pyydä tarjous tai ota yhteyttä!

Täytä tarjouspyyntölomake ja palaamme sinulle tarjouksen kanssa mahdollisimman pian.

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16

Tutki taloyhtiön sähköverkko ajoissa

Ennen kuin sähköauton latauspaikkojen rakentamiseen kannattaa ryhtyä, tulee sen sähköverkko tutkia.

Sähköautojen latauspaikkojen tarvekartoituksessa tarkastetaan muun muassa:

  • taloyhtiön nykyisen sähköverkon kapasiteetti sekä
  • kiinteistön sähköliittymän huipputeho.

Sähköauton latauspaikan tarve voidaan selvittää niin isoissa, kuin pienissäkin kiinteistöissä.

Raksystems sähköautojen latauspaikkojen tarvekartoitus taloyhtiö

Tarvekartoituksella lähtötiedot sähköverkon suunnittelutyöhön

Sähköautoilun yleistymisen myötä paine sähköverkon laadulle kasvaa taloyhtiöissä. Se edellyttää tarpeeksi kattavan ja hyvin toimivan latausverkoston suunnittelua sekä riittävästi latauspaikkoja. Kasvava sähköautojen määrä nostaa latauspaikkojen määrää sekä verkon parannustöitä, mutta suuntauksen uskotaan toimivan myös toisinpäin.

Raksystems sähköautojen latauspaikkojen tarvekartoitus

Tarvekartoitus soveltuu taloyhtiöille

Tarvekartoituksessa selvitetään mikä on nykyinen taloyhtiön sähköpääkeskuksen kapasiteetti ja kuinka moneen latauslaitteeseen nykyinen kapasiteetti riittää. Tämän jälkeen taloyhtiö voi lähteä edistämään sähköautojen latauspisteiden hankintaa kartoituksesta saatujen tietojen perusteella.

Sähköauton latauspaikan tarve voidaan selvittää niin kerrostalo- kuin rivitaloyhtiöissä, muiden isojen kiinteistöjen yhteydessä sekä luonnollisesti myös omakoti- ja erillistaloissa sekä paritaloyhtiöissä.

Miksi sähköautojen latauspaikkojen tarvekartoitus tehdään?

Sähköautoilun yleistymisen myötä paine sähköverkon laadulle kasvaa. Se edellyttää tarpeeksi kattavan ja hyvin toimivan latausverkoston suunnittelua sekä riittävästi latauspaikkoja. Mahdollinen panostus sähköajoneuvojen latausinfran rakentamiseen vaikuttaa etenkin kiinteistön sähköverkon tarpeisiin.

Ennen kuin sähköauton latauspaikkojen rakentamiseen voidaan ryhtyä, tulee kiinteistön sähköverkko tutkia perinpohjaisesti.

Sähköautojen latauspaikkojen tarvekartoituksen sisältö

Sähköautojen latauspaikkojen tarvekartoituksessa tarkastetaan mm. nykyisen sähköverkon kapasiteetti sekä kiinteistön sähköliittymän laskennallinen mitoitus ja sen hetkellinen huipputeho kenttätyöpäivänä. Selvityksessä tutkitaan lisäksi myös latauspaikoille saatavilla oleva energia- ja tehokapasiteetti sekä sähköautojen latauspaikkojen toteutustapoja kyseistä kiinteistöä varten.

Selvitys voidaan suorittaa ennen ja jälkeen sähköautojen latauspaikkojen asentamista, mutta suositeltavaa on kuitenkin tutkia sähköverkon kunto ennen latauspaikkojen asentamista. Mikäli latauspaikat on asennettu ennen selvitystä, tarkastaa sähköinsinööri niiden sähköverkon toimintakyvyn selvityksen aikana. Uusia latauspaikkoja suunnitellessa tilaaja saa selvityksessä tiedon, kuinka monta latauspaikkaa kiinteistöön voidaan asentaa nykyisellä sähköjärjestelmällä tai parkkialueen sähköjärjestelmän vähäisillä muutoksilla.

Sähköautojen latauspaikkojen tarvekartoituksen raportointi

Sähköautojen latauspaikkojen tarvekartoituksesta tilaaja saa kirjallisen raportin, jossa kerrotaan selvityksessä tehdyt havainnot. Raportti luovutetaan tilaajalle PDF-muodossa. Sähköautojen latauspaikkojen tarvekartoitus ei vaadi tilaajalta erillistä valmistautumista.

Pyydä tarjous tai ole yhteydessä

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.

Lue lisää!