Raksystems suoritti asunto oy nurmijärven groomin vuositarkastuksen ennakkotarkastuksen.

Vuositarkastuksen ennakkotarkastuksesta turvaa uudiskohteen alkutaipaleelle – Asunto Oy Nurmijärven Groomi

Viihtyisälle Nurmijärven Klaukkalan Ratsutilan alueelle rakentui vuonna 2022 Asunto Oy Nurmijärven Groomi. Vuositarkastuksen lähestyessä taloyhtiö halusi turvata asemansa mahdollisten rakennusvirheiden ja -puutteiden varalta, joten se päätyi tilaamaan vuositarkastuksen ennakkotarkastuksen. Raksystems valikoitui tarkastuksen tekijäksi.

Mikä on vuositarkastuksen ennakkotarkastus ja miksi se on tärkeä?

Asuntokauppalaki määrää, että asuinrakennuksen rakentaneen tai rakennuttaneen perustajaurakoitsijan tulee järjestää vuositarkastus 12-15 kuukauden päästä rakennuksen käyttöönotosta. Perustajaurakoitsijan tulee korjata vuositarkastuksessa esitetyt puutteet ja viat. Myöhemmin ilmoitetuille virheille ei ole pääasiassa korjausvastuuta.

Taloyhtiön hallitus tuntee harvoin laadukkaan rakentamisen käytänteet, joten virheiden ja puutteiden listaaminen voi tuntua usein jopa mahdottomalta. Alan asiantuntijoille prosessit ovat tutut. Vuositarkastuksen ennakkotarkastuksessa kolmihenkinen asiantuntijaryhmä tarkastaa taloyhtiön rakennusvirheiden ja puutteiden varalta. Palveluun kuuluu asukaskysely ja kiinteistökierros. Huomiot kerätään selkeään puute- ja vikalistaan, jonka taloyhtiön on helppo esittää perustajaurakoitsijalle vuositarkastuksessa.

12-15 kuukauden ikäisissä asuinrakennuksissa on paljon ongelmia. Esimerkiksi rakennuksien julkisivuissa on todettu tarkastuksissa keskimäärin 40 puutetta”, kertoo Raksystemsin rakennuttamisen ja valvonnan osastonjohtaja Jarno Nurminen.

Taloyhtiö on ollut palveluun tyytyväinen

Myös Asunto Oy Nurmijärven Groomi päätti luottaa Raksystemsin apuun vuositarkastuksen ennakkotarkastuksen merkeissä, ja he kertovat olleensa tyytyväisiä palveluun.

”Raksystems tuotti varsin monipuolisen raportin, joka vastasi tarkastuspäivän aikana tehtyjä havaintoja ja keskusteluja hallituksen jäsenten kanssa – jopa kattavammin, kuin osattiin alun perin odottaa. Tarkastajat tekivät huolellista ja tarkkaa työtä aamusta iltapäivän loppuun, jolloin sovittiin vielä raportin kirjoitus- ja toimitusaikatauluista. Sekä ennakkotiedottaminen että raportointi vastasivat sopimusta”, kertoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja.

Taloyhtiö koostuu yhdestä kaksikerroksisesta pienkerrostalosta ja kaksikerroksisesta rivitalosta. Taloyhtiössä on yhteensä 23 huoneistoa. Huoneistoilla on oma terassi, piha ja kylmä ulkovarasto. 2. kerroksen asunnoissa on parvekkeet. Jätekatos sijaitsee erillisessä rakennuksessa.

Asunto Oy Nurmijärven Groomin vuositarkastuksen ennakkotarkastus.
Asunto Oy Nurmijärven Groomi.
Asunto Oy Nurmijärven Groomin vuositarkastuksen ennakkotarkastus.
Asunto Oy Nurmijärven Groomin vuositarkastuksen ennakkotarkastus.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp