Salaojajärjestelmän kuntotutkimus Raksystems kunnat ja kiinteistökehittäjät
Salaojajärjestelmän kuntotutkimus / videokuvaus

Selvitä salaojajärjestelmän kunto säännöllisesti

Kuntotutkimus kertoo missä kunnossa kiinteistön salaojat ovat, tarvittavat korjaus- ja kunnossapitotoimenpiteet.

Pyydä tarjous tai ota yhteyttä!

Täytä tarjouspyyntölomake ja palaamme sinulle tarjouksen kanssa mahdollisimman pian.

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.

Toimimaton salaojajärjestelmä nopeuttaa kiinteistön ongelmien etenemistä

Salaojajärjestelmän kuntotutkimus videokuvauksen avulla suoritetaan tilaajan kanssa ennakkoon sovitussa laajuudessa.

  • Tutkimuksella selvitetään salaojajärjestelmän sen hetkinen kunto ja korjaustarpeet.
  • Tutkimuksella selvitetään myös voiko salaojajärjestelmä aiheuttaa kosteusvaurioita talon perustuksille.
  • Tutkimusraporttissa luetellaan toimenpide-ehdotukset järjestelmän sen hetkiseen kuntoon perustuen.
  • Salaojajärjestelmän tekninen käyttöikä on 40 vuotta.
  • Toteutamme taloyhtiöiden salaojajärjestelmien kuntotutkimuksia Etelä-Suomessa, Pirkanmaa mukaan lukien.
Salaojajärjestelmän kuntotutkimus Raksystems kunnat ja kiinteistökehittäjät

Salaojien huollon laiminlyönti voi olla yhteydessä kiinteistön sisäilmaongelmiin

Salaojat mainitaan usein kiinteistöjen kosteusongelmista puhuttaessa. Toimimaton salaojajärjestelmä vaikuttaa paljon laajemminkin kiinteistön hyvinvointiin sisäilman, rakenteiden sekä niiden elinkaaren kautta nopeuttaen ongelmien syntymistä.

Toimimattomuuden syitä on tukkeutumisen lisäksi esimerkiksi huollon puuttuminen tai väärin asennettu salaojajärjestelmä.

Raksystems salaojajärjestelmän kuntotutkimus taloyhtiö

Salaojajärjestelmän ei kuulu olla täynnä vettä

Salaojajärjestelmä on yleensä rakennuksen ulkopuolella maaperässä sijaitseva maapohjaa kuivaava järjestelmä. Salaojaputkissa on reikiä, jotta putki kerää maapohjaan imeytyneet vedet rakennuksen ympäriltä kuivaten maaperää.

Salaojaputket asennetaan kiertämään rakennusta pienellä kaadolla, jolloin vesi kulkeutuu painovoimaisesti haluttuun suuntaan eli poispäin rakennuksesta päätyen perusvesikaivoon.

Salaojajärjestelmässä ei kuulu olla vettä, mutta sen ei kuitenkaan kuulu olla täysin kuivakaan. Kuiva salaojaputki, jossa on hietaa, kertoo, että salaojaputki on toiminut ainoastaan salaojajärjestelmän rakennusvaiheessa.

Salaojajärjestelmän kuntotutkimus on yksi putkiston kunnossapitotoimenpiteistä

Salaojajärjestelmän kuntotutkimuksen avulla putkiston kunnosta saadaan ajankohtainen tieto, sekä ehdotukset tarvittaville korjaus- ja kunnossapitotoimenpiteille.

Salaojajärjestelmä pitää kiinteistön perustukset kuivana, kun putket kulkevat talon perustusten korkotason alapuolella. Kuntotutkimuksen avulla selvitetään salaojajärjestelmän korkotasot suhteessa rakennuksen perustuksiin: voiko järjestelmä aiheuttaa kosteusvaurioita perustuksille.

Salaojajärjestelmän kuntotutkimuksen sisältö ja raportointi

Salaojajärjestelmän kuntotutkimus videokuvauksen avulla suoritetaan kiinteistöön tilaajan kanssa ennakkoon sovitussa laajuudessa.

Kuntotutkimus sisältää salaojaputkien videokuvauksen tarkastuskaivojen kautta perusvesikaivolle asti, niin laajalti kuin se on kuvausteknisesti mahdollista. Tarkastuskaivot tutkitaan silmämääräisesti.

Pääsääntöisesti putkistojen kuvaus suoritetaan puhdistamattomalle salaojajärjestelmälle. Tarpeen vaatiessa putkille suoritetaan painehuuhtelu kiinteistön vedellä asiantuntijan korkeapainepesurilla.

Tutkimukseen sisältyy kiinteistön salaojaputkijärjestelmän korkeusaseman tarkastelu verrattuna tunnettuun korkeusasemaan, kuten lattiarakenteen pintaan tai vastaavaan tiedossa olevaan korkoon. Tarkastelussa hyödynnetään leikkauskuvien korkomerkintöjä. Rakennepiirrokset perustuksesta on hyvä toimittaa asiantuntijalle tilauksen yhteydessä.

Tarkastelu suoritetaan kahdesta ylimmästä kaivosta otantapohjaisesti. Toimenpiteen avulla selvitetään salaojaputkien kulku maanpinnan alapuolella suhteessa rakennuksen perustuksiin. Kun putket on asennettu kulkemaan perustuksen/anturan alapuolelle, pysyy talon perusta kuivana eikä kosteus pääse nousemaan kodin rakenteisiin.

Salaojajärjestelmän kuntotutkimuksesta luovutetaan asiakkaalle kirjallinen raportti sähköisesti. Raporttiin sisältyy toimenpide-ehdotukset järjestelmän senhetkiseen kuntoon perustuen.

Raporttiin kuuluu myös salaojien tasopiirustus (ei mittakaavassa) sekä kaivojen välisten putkien piirrokset.

Muuta huomioitavaa

Mikäli salaojajärjestelmän huuhtelu on tarpeellista, toteutetaan huuhtelu kiinteistön omalla vedellä asiantuntijan korkeapainepesurilla  videokuvauksen yhteydessä. Huuhtelun tarve pyritään kartoittamaan jo palvelun tilausvaiheessa.

Salaojakaivojen kannet tulee olla kaivettuina esiin ja kulku kaivojen luokse tulee olla esteetön. Kansien etsiminen ja esiin kaivaminen kuntotutkimuksen tekijän toimesta veloitetaan erillisen hinnaston perusteella.

Salaojajärjestelmän kuntotutkimukseen ei sisälly kaivojen sakkapesien tyhjennys ja jätteenhävitys. Sadevesi- ja jätevesijärjestelmien kuvaukset eivät kuuluu tutkimukseen.

Kuntotutkimuksia tehdään huhtikuun lopusta marraskuun alkuun, tai niin kauan kuin maa on sulaa. Tutkimuksissa suoritetaan yhden (1) rakennuksen salaojajärjestelmän kuntotutkimus. Tutkimus sisältää enintään yhdeksän (9) kaivoa.

Erikseen laskutettavat palvelut salaojajärjestelmän kuntotutkimuksen yhteydessä

  • Juurien poistaminen putkista.
  • Kaivojen paikantaminen ja esiin kaivaminen max. 40 senttimetrin syvyydestä kohtuullisella vaivalla.
  • Jätevesijärjestelmän tutkimus tarkastuskaivolta rakennuksen sisään ja tonttiviemärin kuvaus kaupungin viemäriin saakka.

Yllä olevista palveluista tulee sopia tutkimusta tilatessa, siinä laajuudessaan, kuin se on mahdollista.

Pyydä tarjous tai ole yhteydessä

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.