Raksystemsillä on monen eri alan asiantuntijoita.

Alan kokeneet tekijät kiven takana

Viime vuosien kova rakentamisen tahti on lisännyt koko rakennusalan tekijöiden kysyntää. Samaan aikaan, kun olemassa oleva rakennuskantamme vanhenee ja etenkin 1960-1980-luvun rakentamisen kultavuosina tehdyt kiinteistöt ovat heikon kunnossapidon ja korjaamisen vuoksi aiheuttamassa suuria taloudellisia sekä terveydellisiä ongelmia omistajilleen, on myös konsulttipuolen ammattilaisten kysyntä jatkuvassa kasvussa.

Sisäilmaongelmat ovat räjähtäneet käsiin

Paljon mediassakin esillä olleet rakennusten kosteusvauriot sekä sisäilmaongelmat näkyvät niin julkisissa, kaupallisissa kuin asuinkohteissakin. Kilpailu osaavista tekijöistä on kovaa, mutta erityisesti kunnalliset toimijat vaativat usein erittäin kokeneita asiantuntijoita tutkimaan sisäilmaongelmaa.

”Tänä päivänä sisäilmaongelman tutkimiseen vaaditaan usein rakennusterveysasiantuntijan (RTA) pätevyys ja vähintään kymmenen vuoden kokemus nimenomaan sisäilmatutkimuksista. Tällaisia sisäilmatutkijoita alkaa olla todella vaikea löytää, joten heitä täytyy kouluttaa pitkäjänteisesti itse”, kertoo Raksystems Insinööritoimisto Oy:n toimitusjohtaja Marko Malmivaara.

Parhaalla palvelulla liikevaihdon kasvattamiseen

Raksystems Insinööritoimisto Oy on alusta asti toiminut rakennetun kiinteistöomaisuuden konsulttina ja pyrkinyt aina palvelemaan asiakkaitaan erinomaisesti. Yrityksen kolmekymmenvuotiselle taipaleelle mahtuu niin hyviä kuin huonojakin aikoja, ja toimitusjohtaja sekä yrityksen perustaja Marko Malmivaara tuntee alan trendit ja vaatimukset.

”Työn jäljen tulee olla laadukasta ja sitä saa vain palkkaamalla huippuasiantuntijoita. Suurin ongelma alallamme on viime vuosina ollut löytää esimerkiksi riittävän kokeneita kuntotutkijoita ja korjaussuunnittelijoita, koska nousutrendi on ollut tosiasia myös muissa korjausrakentamisen insinööritoimistoissa”, Malmivaara jatkaa.

Raksystemsillä ei liikevaihdon kaksinkertaistumisesta uskallettu haaveillakaan, vaan tavoitteet ovat olleet maltillisempia. Tavoitteiden ylityksessä kuitenkin onnistuttiin pitkäjänteisen työn ansiosta, sillä yritys on aina halunnut tarjota asiakkailleen parasta palvelua.

”Olemme alusta asti halunneet toimia puolueettomana huippuasiantuntijana ja kaikki tekemisemme on keskittynyt siihen. Liikevaihdon hurja kasvu on tullut siinä sivussa”, Malmivaara jatkaa.

Näiden seikkojen vuoksi Raksystems Insinööritoimisto Oy on kasvattanut liikevaihtoaan suunnittelematta yli 80 % sekä tuplaamaan asiantuntijamääränsä kuluneiden neljän vuoden aikana.

Pysytään samalla tiellä

Koska yrityksen nykyiset arvot ovat hyväksi todettuja, niiden viitoittamalla tiellä aiotaan pysyä vastaisuudessakin.

”Aiomme tehdä seuraavatkin neljä vuotta tiukasti töitä tarjoten asiakkaillemme koko ajan parempia ja monipuolisempia palveluita. Teemme jatkossakin töitä mielessämme Raksystemsin kolme tärkeintä arvoa: paras palvelu, hyvinvoiva ihminen ja tekemisen meininki. Näillä eväillä uskomme, että pystymme jatkossa auttamaan yhä useampaa kiinteistön omistajaa ja käyttäjää ja sitä kautta jatkamaan voimakasta kasvua myös seuraavien neljän vuoden aikana”, Marko Malmivaara kertoo.

Asiantuntijoiden lisäksi yritys etsii jatkuvasti myös sopivia ostettavia yrityksiä, jotka haluavat päästä osaksi suomalaista kasvavaa perheyritystä. Yritys on tehnyt viimeisten vuosien aikana kaksi merkittävää yrityskauppaa; vuonna 2016 AEC Rakennus Oy Projektinjohdon sekä vuonna 2017 Insinööritoimisto RJ Heiskanen Oy:n, jonka myötä Raksystemsin suunnittelukokemus syveni aina 1960-luvulle asti.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp