Kiinteistöjen ennakoiva kunnossapito on osa kestävää kehitystä. Säännöllisten tarkastuksien avulla on mahdollista välttyä suurilta ongelmilta ja kustannuksilta, kun vauriot havaitaan ajoissa.

Arvostan saamaani vapautta tehdä asiat omalla tavallani

KALEVI

Olen Kalevi Pönniö, yksi Vantaan kuntotutkimusosaston kuntotutkijoista. Työkseni teen putkistojen kuntotutkimuksia eli tutkin, missä kunnossa kiinteistöjen vesijohdot, viemärit, lämpöjohtoputket ja patterit ovat ja analysoin milloin putkiremontti olisi niille ajankohtainen.

Marraskuussa 2018 tulee 15 vuotta täyteen siitä, kun toimitusjohtajamme Marko Malmivaara otti minuun yhteyttä ja tiedusteli, olisiko minulla kiinnostusta siirtyä Raksystemsille aloittamaan talotekniikkatoimintaa. Olin tietenkin kiinnostunut. Aina muistan, kun Marko kysyi työhaastattelussa, missä tulisin viiden vuoden päästä olemaan ja vastasin, että jos kaikki menee hyvin, niin tässä samassa firmassa. Ja hyvin on mennyt, sillä olen työskennellyt kohta kolminkertaisen ajan Raksystemsillä.

Isälläni oli LVI-yritys ja olenkin jo noin 12-vuotiaasta asti työskennellyt hänen yrityksessään kesäapulaisena, joten juureni LVI-alaa kohtaan ovat syvällä. Hän olisikin halunnut, että olisin suoraan peruskoulun jälkeen mennyt ammattikouluun ja sieltä suoraan perheyritykseen töihin. Itse halusin kerätä yleissivistystä ja saada hieman lisäaikaa miettiä, mitä halusin tehdä, joten menin lukioon.

Lukion ja armeijan jälkeen hain sitten Helsinkiin opiskelemaan LVI-insinööriksi, jonka koulutus kesti neljä vuotta. Valmistumisen jälkeen lähdin olosuhteiden pakosta takaisin synnyinseuduilleni Pohjanmaalle, kun perheyrityksessä tehtiin sukupolvenvaihdos. Vuosia toimin yrittäjänä, kunnes 1990-luvun puolivälin paikkeilla velipoikani houkutteli minut Helsinkiin töihin. Töitä tein parissa eri yrityksessä, kunnes siirryin Raksystemsille.

Vaikka ensikosketukseni LVI-alaan koin jo 45 vuotta sitten, en tähän päiväänkään mennessä ole kokenut ns. ”leipääntymistä” työhöni. Välillä on rankempia hetkiä, mutta sitten taas kipinä löytyy. Raksystemsillä on ollut todella mielenkiintoista ja mahtavaa työskennellä. Yritys antaa vapaudet tehdä töitä omalla tavallaan ja saa päättää omat aikataulut. Päivät täyttyvät kenttätöistä, raportoinneista, tarjousten teosta yms. Työ on niin itsenäistä, että välillä tuntuu kuin olisi se pieni yrittäjä yrityksen sisällä.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp