Mökin syyshuolto on tärkeää.

Muista mökin syyshuolto!

Mökin syyshuolto on tärkeää kesäkauden loppuessa. Suuri osa Suomen mökeistä on kesäasuttavia eivätkä ne kestä talvikäyttöä. Syksy on erinomaista aikaa valmistella kesämökki talvea varten. Älä kuitenkaan jätä valmistelua viime tippaan.

Kokosimme 8 vinkkiä, joiden avulla ehkäiset kosteusongelmat talven aikana ja teet mökkeilyn aloituksesta keväällä entistä helpompaa.

Tee mökin syyshuolto näin:

 1. Tyhjennä putket ja viemärit. Jäätynyt vesi voi aiheuttaa pahoja vahinkoja, joiden korjaaminen on kallista.
 2. Puhdista rännit. Rännit, jotka ovat täynnä roskia ja lehtiä voivat jäätyessään olla painavia ja vääntää kourut rikki.
 3. Tarkista katto. Samalla kun puhdistat rännit, kurkkaa ovatko tiivisteet kunnossa ja näkyykö vuotoja.
 4. Varmista ilmanvaihto. Jätä piipun ilmanvaihtohormi ja mahdolliset muut ilmanvaihtoräppänät auki. Ilmanvaihdon avulla varmistat, että kosteus pääsee haihtumaan mökistä.
 5. Estä kosteuden pääsy hormiin. Varmista, että piipun hattu on paikallaan tai tee itse suoja vanerista ja tiilistä. Älä kuitenkaan tuki piippua, sillä silloin ilmanvaihto ei toimi.
 6. Varmista turvallisuus. Suojaa mökki varkailta viemällä arvoesineet pois ja suojaa mökki tulipaloilta esimerkiksi puhelimeen asennettavien palo- ja murtohälyttimien avulla.
 7. Estä eläimien aiheuttamat vauriot. Vie kaikki mahdollinen eläimille kelpaava ruoka-aine pois mökiltä ja tuki niiden reitit rakenteista.
 8. Siirrä pihan irtotavarat suojaan. Pakkanen ja jäät voivat vioittaa veneitä, laituria ja muita pihan irtotavaroita.

Lataa itsellesi KotiApp!

Kodin älykäs huoltokirja, KotiApp, auttaa sinua kotisi kunnossapidossa. Kotisi huollosta tulee helppoa, ohjattua ja säännöllistä. Jatkuvalla kodin huollolla ja epäkohtien aikaisella korjaamisella voit säästää jopa kymmeniä tuhansia euroja sekä turvata perheesi terveyden.

 • Palvelu soveltuu kaikille kodeille ja vapaa-ajan asunnoille.
 • KotiAppin avulla näet yleiskatsauksen kotisi kunnosta selkeiden kuvakkeiden avulla.
 • Muistat tärkeät kodin huolto- ja kunnossapitotehtävät, sillä KotiApp muistuttaa tulevista tehtävistä.
 • Tallennat kaikki kotisi tärkeät tiedot ja dokumentit KotiAppiin maalien värikoodeista virallisiin asiakirjoihin saakka. 
 • Saat asiantuntijan aina tarvittaessa apuusi

Lataa tästä!

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp