Päivä suunnittelijapäällikön matkassa – pitkäjänteisyys auttaa suunnittelijaa työssään

Olen Jari Rajala ja toimin Raksystemsillä korjaussuunnittelussa suunnittelupäällikkönä. Seitsemään työvuoteeni Raksystemsillä on mahtunut erilaisia töitä laidasta laitaan; kuntoarvioita, kuntotutkimuksia, rakennuttamista ja valvontaa sekä uudis- ja korjaussuunnittelua.

Niin minun kuin monen muunkin raksystemsläisen työpäivä alkaa kahvikoneen ääreltä. Siinä tapaa kollegoita ja on mukava hetki vaihtaa nopeasti joko kuulumiset tai aloittaa päivä kevyesti töistä jutellen. Kahvihetkestä on hyvä siirtyä napsauttamaan tietokone päälle ja syventyä sähköposteihin. Juuri tänään siihen ei ollut paljon aikaa, sillä päivän ensimmäiseen palaveriin piti valmistautua hyvissä ajoin, tulostaa papereita ja käydä läpi materiaalia. Lähdin kohti Lauttasaarta hyvissä ajoin, jotta ehdin asiakkaan luokse varmasti ajoissa. Päivän ensimmäinen tapaaminen oli sovittu Studio U2 Arkkitehdit Oy:n Susanna Uralan kanssa.

Aamulla suunnittelukokoukseen

Susannan kanssa käytiin läpi Helsingin kaupungin asunnot Oy:lle (Heka) työn alla olevien kahden kohteen vesikattojen korjaussuunnittelun tilanne. Aamun suunnittelukokouksessa hankkeissa arkkitehtina toimivan Susannan kanssa oli agendalla hankkeen eri yksityiskohtia. Oli myös tärkeää katsoa, että tietomme ja niiden pohjalta laaditut suunnitelmat ovat yhteensopivat. Yhdessä käytiin läpi esim. kohteen paloturvallisuusasioita ja kattoturvatuotteita. Seuraavaksi tapaamiskerraksi sovittiin vielä kertaalleen suunnitelmien läpikäynti, jotta kaikki yksityiskohdat ovat mukana ja kohteen valmiit suunnitelmat voidaan laittaa eteenpäin tilaajalle.

Kokouksesta sisäiseen palaveriin

Tapaamisen jälkeen oli aika palata takaisin omalle työpisteelle Vantaan Vetotielle. Istuimme oman suunnittelijamme Mikko Nortusen kanssa alas ja pidimme projektin aloituspalaverin. Tämäkin projekti on vesikattojen korjaussuunnittelua. Kyseiset työt työllistävät meitä tällä hetkellä mukavasti. Tutustuimme Mikon kanssa kohteesta käytettävissä olleisiin asiakirjoihin sekä kävimme läpi kohteeseen tarvittavien suunnitelmien sisällön ja aikataulun.

Paperitöitä ja työmaakäyntiä

Aloituspalaverin jälkeen minulla oli hetki aikaa tehdä paperitöitä. Suunnittelutyön sekä suunnittelukokousten lisäksi työni sisältää paljon esim. tarjousneuvotteluita, tarjouspyyntöjen laatimista, kokoamista sekä toimittamista eteenpäin, esimiestyötä sekä kohdekäyntejä. Suunnittelutyö vaatii hyvän keskittymisen ja paljon aikaa edistyäkseen. Siksi varaankin yleensä kalenterista koko päivän sitä varten, jotta saan työskennellä rauhassa.

Lähdin vielä iltapäivällä uudestaan liikenteeseen ja ajoin Myyrmäkeen tekemään katselmusta yhteen suunnittelemaani kohteeseen. Keskustelimme urakoitsijan kanssa hankkeen seuraavista vaiheista ja pohdimme ratkaisua eteen tulleeseen haasteeseen. Ongelma ratkesi onneksi paikan päällä hetkessä ja työpäiväni jatkui toimistohommissa aina loppuun saakka.

Hae Jarin työkaveriksi!

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp