Hyvän valvojan kanssa on mukava työskennellä

Valvoja kiertää työmaalla käsissään kamera ja muistiinpanovälineet. Hän tutkii tarkkaan kaikki paikat ja kirjaa ylös huomaamansa puutteet. Välillä hän ottaa kamerallaan kuvan. Rakennusmiehet seuraavat valvojan liikkeitä hiki otsalla. Mitähän virheitä valvoja nyt löytää?

Perusteellinen valvonta on rakennustyön tukipilari

Edellä kerrottu tarina ei tänä päivänä pidä enää paikkaansa meistä valvojista. Ehkä vuosia sitten urakoitsijat saattoivat pitää valvojia turhina nipottajina, mutta tänä päivänä myös urakoitsijat ovat huomanneet hyötyvänsä laadukkaasta valvonnasta. Jopa rakennusliikkeet itse palkkaavat valvojia työmailleen valvomaan työn toteutusta eli parantamaan heidän oman työnsä laatua sekä parhaimmillaan vähentämään takuukorjauksia ja niistä aiheutuvia kustannuksia.

Kokeneilla rakennustyömaavalvojilla on usein silmää rakennustyölle, toisin sanoen hän havainnoi asiantuntevasti mahdolliset riskikohdat jo etukäteen. Varsinkin tänä päivänä valvonnan merkitys korostuu, kun rakennetaan vauhdilla ja suunnitelmat sekä olosuhteet saattavat olla haastavia ja tilanteet muuttuvat pahimmillaan jopa päivittäin.

Mielestäni laadukkaan valvonnan kulmakivet ovat yhteistyö ja dokumentointi. Jokaisesta valvontakäynnistä tulee laatia kirjallinen raportti, johon dokumentoidaan selkeästi kaikki olennainen asiakasta varten.

Hyvän valvojan kanssa yhteistyö sujuu

Asiantuntevan valvojan tunnistaa myös siitä, että hänen kanssaan yhteistyö sujuu jouhevasti. Viestintä ja yhteistyö sujuvat kaikkien osapuolien välillä ja ongelmat pystytään hoitamaan ilman riitelyä. Vaikka hankkeen aikana kohdattaisiin ongelmia, valvojan kuuluu selvitä niistä ilman, että ne tarpeettomasti hankaloittavat rakennustyön edistymistä.

Laadukkaassa valvonnassa osataan kiinnittää huomiota rakennustyömaalla oikeisiin kohtiin, jotta valvontapisteet, joilla on oikeasti merkitystä hyvään lopputulokseen, tulee valvottua. Valvojan olisi hyvä huomata kriittiset virheet jo suunnittelutasolla, ennen kuin ne päätyvät edes työmaalle asti.

Lisätietoja:

Jarno Nurminen
Rakennuttamis- ja liiketoimintapäällikkö
p. 030 670 5587

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@raksystems.fi

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp