Raksystems kiinteistöjen hyväksi

Vinkit palohälyttimen toiminnan varmistamiseen

Tiesithän, että palohälytin on pakollinen jokaisessa asunnossa?

Maassamme syttyy yli 6 000 rakennuspaloa vuosittain ja näistä noin 3 600 asunnoissa. Jopa yli 95 % kuolemaan johtavista tulipaloista tapahtuu elinympäristössä. Viime vuosina Suomessa on kuollut tulipaloissa 70-120 ihmistä vuosittain. Materiaaliset vahingot tulipaloissa ovat huomattavia. Palotorjuntaa parantamalla olisi voitu estää monet tulipaloista.

Tee näin:

  1. Tarkasta palohälyttimien toiminta ja vaihda paristot tarvittaessa. Pelkkä pariston vaihto ei riitä vaan testaa, että laite myös hälyttää painamalla testinappulaa.
  2. Palohälyttimien määrä on suositusten ja määräysten mukaisesti yksi hälytin per 60 m2.

Palovaroittimen sijoittamisen pääperiaatteet

  • Palovaroitin asennetaan kattoon keskelle huonetta. Mikäli se ei ole mahdollista, asenna palovaroitin vähintään puolen metrin etäisyydelle katon ja seinän rajasta kattoon. Toinen mahdollisuus on asentaa se 15 cm katosta seinään.
  • Palovaroitin tulee asentaa asunnossa jokaiseen huonetilaan, missä esim. oven päällinen väliseinä estää savun vapaan leviämisen palovaroittimelle.
  • Harja- ja viistokattoisissa kodeissa varoitin tulee asentaa vähintään puolen metrin etäisyydelle katon korkeimmasta kohdasta.
  • Mikäli kotisi on monikerroksinen, asenna palovaroitin portaiden yläpäähän.
  • Mikäli kodissasi on yli 12 metriä pitkä käytävä, asenna palovaroitin käytävän molempiin päihin

Mikäli sinulla on kysyttävää kotisi paloturvallisuudesta, ole yhteydessä OmaInsinööriin.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp