Tarkkailija valvomassa osakkaiden etua rakennustyömaalla – Asunto Oy Origon rakennustyön tarkkailu

Tarkkailija valvomassa osakkaiden etua rakennustyömaalla – Asunto Oy Origon rakennustyön tarkkailu

Vuonna 2019 Espoon Haukilahteen valmistui 64 asunnosta koostuva kerrostaloyhtiö Asunto Oy Origo. Raksystemsin asiantuntija tarkkaili taloyhtiön rakennustyön etenemistä osakkeenomistajien toiveesta. Rakennusliikkeestä riippumaton toimija turvaa osakkeenomistajien oikeudet ja ennaltaehkäisee rakennusvirheiden syntymistä.

Rakennustyön tarkkailun toteutus

Asunto Oy Origo sijaitsee kallioisella mäntyjen ja kuusien reunustamalla rinteellä Haukilahden keskuksen välittömässä läheisyydessä. Alueelle on hyvät kulkuyhteydet, sillä se sijaitsee aivan Länsiväylän ja Niittykummun metroaseman kupeessa. Lähistöllä sijaitsee myös Kauppakeskus Iso Omena ja Kauppakeskus Niitty muita kauppa-, ravintola- ja kunnallispalveluja unohtamatta.

Taloyhtiö koostuu yhdestä kerrostaloyhtiöstä, johon kuuluu kolme rakennusta. Kaksi rakennuksista on 4-kerroksisia ja yksi 5-kerroksinen. Yhtiöön kuuluu myös liiketiloja sekä pihakannen alla sijaitseva yli 70-paikkainen autohalli. Porrashuoneita rakennuksissa on yhteensä neljä.

Osakkaat päättivät valita rakennustyön tarkkailijan seuraamaan, että yhtiö rakentuu sopimuksen mukaisesti. Raksystemsin rakennustyön tarkkailija kävi kohteessa noin neljä kertaa kuukaudessa vuoden ajan. Rakennustyön tarkkailuun kuului työmaan tarkkailukäyntien lisäksi osakkaiden edunvalvontaa työmaakokouksissa, osakkaiden kokoukseen osallistumista, yhteydenpitoa yhteyshenkilöiden kanssa ja valokuvallinen raportti jokaisesta tarkkailukäynnistä.

Oikeus rakennustyön tarkkailijaan on määrätty laissa

Osakkeenomistajat ovat Asuntokauppalain 22 § mukaan oikeutettuja valitsemaan rakennustyön tarkkailijan seuraamaan, että taloyhtiön kiinteistö valmistuu sopimuksen mukaisesti. Tarkkailija ei saa olla riippuvuussuhteessa rakennusliikkeeseen, hänellä tulee olla tehtävän edellyttämä ammattipätevyys ja hänen palkkionsa hoitaa taloyhtiö.

Raksystems tarjoaa rakennustyön tarkkailua suppeammalla tai kattavammalla mallilla. Laajempaan vaihtoehtoon kuuluu enemmän tarkkailukäyntejä ja yhteydenpitoa asiantuntijan kanssa. Raksystemsillä on tarkkailusta vankka kokemus, joka pohjautuu hyvään koulutukseen ja asiantuntemukseen.

Kohdetiedot

Taloyhtiö: Asunto Oy Origo
Valmistumisvuosi: 2019
Rakennusten lukumäärä: 3
Asuinhuoneistoja yhteensä: 64

Rakennustyön tarkkailun toteutus: 1/2018-12/2018

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp