Liisa Harjula toimii Raksystemsin Pirkanmaan projektipalveluiden osastopäällikkönä.

Projektipalveluiden osastopäällikkönä Tampereella – Liisa Harjula

Liisa Harjula työskentelee Raksystemsin Pirkanmaan projektipalveluiden osastopäällikkönä Tampereen toimistolla. Liisa aloitti Raksystemsillä 9.5.2022 ja hänen työtehtäviinsä kuuluu Pirkanmaan projektipalveluiden liiketoimintojen vetäminen ja kehittäminen. Lisäksi hän tekee hankkeisiin LVI- ja rakennusautomaatiosuunnittelua.

Kokouksia, asiakastapaamisia ja esihenkilön tehtäviä

Työviikko alkaa usein tarjouspyyntöjen läpikäymisellä ja niiden toimittamisella asiakkaille. Tämän jälkeen Liisa käy läpi sähköpostit ja avoimet asiat sekä kyselee ryhmän kuulumiset. Työviikko pitää sisällään melko paljon projektien kokouksia, asiakastapaamisia ja esihenkilön tehtäviä.

Parhaimpia näistä ovat ehdottomasti esihenkilön tehtävät sekä uusiin asiakkaisiin tutustuminen”, kertoo Liisa.

Asiakkaita Liisalla on laidasta laitaan, isännöitsijöistä julkisiin toimijoihin.

15 vuotta LVI-suunnittelun parissa

Liisa on alkuperäiseltä koulutukseltaan pukuompelija, mutta hän tiesi kuitenkin jo opiskellessaan, että ei tule tekemään sitä työtä ammatikseen. Ammattilukion jälkeen hänellä ei ollut mitään erityistä ajatusta suuntautumisesta ja päätyikin tekemään opiskelupaikkavalinnat sokkona, rajaten pois Pohjois-Suomen koulut. Arpaonni osui energiatekniikan koulutusohjelmaan Poriin ensimmäisenä vaihtoehtona ja sillä tiellä ollaan.

”Opiskelu oli niin hauskaa, että jatkoin suoraan ammattikorkeakoulun jälkeen Aalto-yliopistoon jatko-opintoihin”, hän nauraa.

Liisa on tehnyt LVI-suunnittelua 15 vuotta. Sinä aikana hän on ollut töissä, Raksystems mukaan lukien, neljässä erilaisessa ja eri kokoisessa suunnittelutoimistossa. Liisa on toiminut aiemminkin esihenkilötehtävissä neljän henkilön tiimistä kahdenkymmenen henkilön suunnitteluryhmään. Suunnittelutehtävissä hän on ollut mukana maailman suurimman valtameriristeilijän ilmanvaihdon suunnittelusta omakotitaloihin asti.

”Kirkon LVI-tekniikan haluaisin vielä joskus päästä suunnittelemaan, se kun puuttuu vielä referenssilistalta”, hän kertoo.

Tampereen porukka puhaltaa yhteen hiileen

”Tiimini on ehkä parasta mitä Raksystemsillä on. Meitä on persoonallisuuksia yhtä monta kuin henkilöitä ja silti kaikki täydennämme toinen toisiamme juuri oikeilla tavoilla. Tampereen toimiston koko porukka on yhteen hiileen puhaltavaa ja yhdessä tekevää, on sitten kyse työtehtävistä tai vapaa-ajan toiminnoista. Tampereella on yhteinen tekemisen meininki”, hän kertoo tyytyväisenä.

Liisa haluaa tehdä Raksystemsistä tunnetun toimijan myös suunnittelun maailmassa niin uudis- kuin saneerauspuolellakin. Pirkanmaan alueella Raksystemsiä ei tunneta vielä kovinkaan hyvin projektipalveluiden tuottajana ja tämän muuttaminen onkin yksi suurimpia haasteita ja samalla tavoitteita.

Raksystemsin Pirkanmaan porukka puhaltaa yhteen hiileen.

Parasta työssä on uuden oppiminen

Työskentely Raksystemsillä on ollut Liisan mielestä ihanan vapaata ja monimuotoista. ”Koen, että olen päässyt hyvin mukaan Raksystemsin sekä projektipalveluiden perheeseen ja tunnen, että täällä kuunnellaan myös tekijöiden mielipiteitä ja niitä otetaan huomioon toimintojen kehittämisessä”, hän sanoo.

Liisasta parasta työssä on edelleen uuden oppiminen ja uudenlaiset haasteet. Hän pitää myös valtavasti toimintojen kehittämisestä ja onkin päässyt kehittämään Raksystemsillä LVI-suunnittelua sekä malliasiakirjoja.

Liisa on tuonut huippuosaamista Raksystemsin LVIA-suunnitteluun. Hän on ollut yksi päätekijöistä Pirkanmaan projektipalveluiden kasvattamisessa. Suorasanainen, ihmisläheinen, oikeudenmukainen ja yhteishengenluoja kuvaa hyvin Liisan tekemistä. Liisaan voi aina luottaa oli kyse kenestä tahansa”, kertoo Liisan esihenkilö Juha Savolainen.

Vuoden 2022 osastopäällikön kunniamaininta

Raksystems muistaa vuosittain ansioituneita raksilaisia diplomilla. Liisalle jaettiin pikkujouluissa 2022 vuoden osastopäällikkö -diplomi. Perustelut menivät näin:

”Osaston työt lähtivät käyntiin kuin nappia painamalla vuoden osastopäällikön ohjaamana. Tarvittiin osaava ihminen ja paljon tietotaitoa ja siten saatiin Pirkanmaan puuttuva lenkki ja suunnittelu kukoistamaan. Työhistoria Raksystemsillä ei vielä ole pitkä, mutta paljon on ehtinyt jo tapahtua. Tarjouksissa osaston kärkisija heti kättelyssä. Tästä on hyvä jatkaa kasvua.”

Liisa Harjula on Raksystemsin vuoden 2022 osastopäällikkö.

Vapaalla vietetään laatuaikaa lasten kanssa

Liisan perheeseen kuuluu mies ja kaksi alle kouluikäistä poikaa. Pojat täyttävät hyvinkin pitkälti vapaa-ajan. Lisäksi Liisa pitää kovasti englanninkielisestä kirjallisuudesta. Parhaimpana vuonna hän on lukenut peräti 300 kirjaa, tämä toki ennen lasten saamista. Tällä hetkellä koko perheen vapaa-aikaa vie myös 100-vuotiaan mökin remontointi. ”Tätä työmaata kutsummekin yleisesti epätoivon työmaaksi”, hän lisää nauraen.

Kesäisin Liisa viettää paljon aikaa myös veneillessä koko perheen ja ystävien kanssa, mikäli remontoinnilta ehtii. ”Käymme pari kertaa vuodessa ulkomailla, yleensä omatoimimatkoilla, joissa periaatteena on hyvä ruoka ja hyvä juoma. Parhaat seikkailut löytää, kun laittaa sormen kartalle randomisti ja lähtee ajelemaan kyseistä paikkaa kohti. Ravintoloissa ei matkoilla myöskään saa olla valkoisia pöytäliinoja”, naurahtaa Liisa.

Tulevaisuuden unelmia

Tulevaisuudessa Liisa haluaisi kehittää suunnittelua entisestään, ja tätä kautta mahdollistaa tehokkaampaa ja virheettömämpää suunnittelua. Vapaa-ajan unelmana on päästä ennen eläkeikää saunomaan omalle mökille.

Lopuksi Liisa haluaa toivottaa ihanaa kesää kaikille!

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp