Yksi maamme arvostetuimmista suunnittelutoimistoista on nyt osa Raksystemsiä

Raksystemsin ostama Insinööritoimisto R J Heiskanen Oy on pitkän linjan suunnittelutoimisto pääkaupunkiseudulta.

”Halusimme myydä yrityksemme isommalle konsernille, jotta Insinööritoimisto R J Heiskanen Oy:n toiminta jatkuisi ja yritys pääsisi kasvamaan nopeammin, kuin yksinään”, kertoo entinen osaomistaja ja toimitusjohtaja Kari Toitturi syitä myymisen takana.

Kansainvälisestikin työskennellyt Insinööritoimisto R J Heiskanen Oy on perinteikäs rakennesuunnittelutoimisto, jolla on vankkaa kokemusta mm. liike- ja palvelukiinteistöjen rakennesuunnittelusta.

”Suunniteltavia kohteita on vuosien varrella kotimaan kohteiden lisäksi löytynyt esimerkiksi Venäjältä Moskovasta, Kostamuksesta ja Svetogorskista sekä Saudi-Arabista’, toinen entinen osaomistaja”, entinen osa omistaja Pauli Wetterstrand selittää ulkomaan töitä.

Yrityksen perustivat vuonna 1969 Rauno Heiskanen, Reinhard Rousek ja Kari Malmberg. Yritys keskittyi pelkästään uudispuolen suunnitteluun ensimmäiset 30 vuotta. Vuonna 1988 yrityksessä oli lähes 40 työntekijää.

Uudispuolen suunnittelusta korjausrakentamiseen

Yrityksen perustajan Rauno Heiskasen kuoltua 1990-luvulla, omistus siirtyi yrityksen työntekijöille, jotka ostivat yrityksen Heiskasen perikunnalta sekä Reinhard Rousekilta.

”Yhdeksänkymmentäluvun lama tavallaan pakotti meidät laajentumaan uudispuolen suunnittelusta korjaussuunnitteluun, kun uusia rakennuksia rakennettiin vähemmän. Tänä päivänä suurin osa tilatuista töistä koostuukin juuri korjaussuunnittelusta”, kertoo entinen osaomistaja Paavo Pirttilä.

Yrityksellä on monia hienoja referenssejä, kuten esimerkiksi 1986 valmistunut Sokos Hotel Ilves, johon Raksystems Heiskanen Oy teki rakennesuunnittelun. Kuvassa olevaan Helsingin World Trade Centeriin tehtiin peruskorjaus 1995, jonka yhteydessä tilat peruskorjattiin sekä rakennukseen tehtiin lasikattoja ja terästasoja. Tällä hetkellä osassa rakennusta tehdään ilmastoinnin peruskorjausta. Yhtiön uusin hotellihanke on Helsingin Bulevardille tuleva uusi Lapland Hotels. Rakennus on aiemmin ollut toimistotalo, joka nyt on muutettu hotelliksi. Hotelli avataan kesällä 2018.

Hyvä työyhteisö houkuttelee pitkään uraan

Raksystems Heiskanen Oy:n työntekijöillä on erittäin tiiviit välit keskenään ja työntekijät viihtyvät työssään. Osa työntekijöistä on ollut yrityksen palveluksessa jo kahdeksankymmentäluvulta asti eli he ovat tunteneet toisensa jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan! Yrityksessä on myös työntekijöitä, jotka viihtyvät työssään niin hyvin, että haluavat jatkaa työntekoaan eläkeiän jälkeenkin. Haitarin toisesta päästä, Raksystems Heiskanen Oy:llä on myös nuoria harjoittelijoita tutustumassa alaan.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp